Riválisától is kikapott a női kézilabdacsapat

facebook megosztás

Elveszítette utolsó mérkőzését az NB II alapszakaszában a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Tóth László tanítványai előnyről kezdték a PTE-PEAC U21-es csapata elleni találkozó hajráját, ám 22-19-re kikaptak, így a nyolcadik helyen jutottak be a rájátszásba.

Ősszel döntetlent játszott egymással a két csapat, a pécsi találkozót követően Surman István vezetőedző lemondott posztjáról, a klubvezetés pedig Tóth Lászlót nevezte ki. Az új trénerrel még nem szerzett pontot a kanizsai gárda, a mostani meccs előtt nagyjából egyenlőek voltak az esélyek. A Kanizsa Arénában rendezett összecsapás elején a két csapat felváltva szerzett gólokat, majd a PEAC a tizenötödik minutum elején 7-4-re ellépett.  A kanizsaiak tíz perc alatt visszazárkóztak 10-9-re, a játékrész hajrája egy gólt hozott, azt pécsi játékos szerezte. Fordulás után a Tungsram átvette a játék irányítását, és nemcsak ledolgozta a hátrányát, hanem a 35. percben Balogh Bíborkának köszönhetően átvette a vezetést. A fordulatos találkozón a vendégek ezután háromszor találtak be, amire a kanizsaiak válaszoltak három góllal, így az utolsó negyedóra 16-15-ös hazai vezetésről kezdődött. A hajrában aztán számos Tungsram-helyzet kimaradt, a PEAC viszont hatékonyabbá vált, így alakult ki a 19-22-es végeredmény.Most az öltözőben elbeszélgettem velük. Sok dologban igazuk van a lányoknak, például említhetném, hogy olyan játékosaink nincsenek, akik ezeket a lövéseket be tudnák vállani. De úgy gondolom, hogy ezért kéne nekik többet tenni, azért, hogy győztesen jöjjünk le egy ilyen meccsen -

- Most az öltözőben elbeszélgettem velük. Sok dologban igazuk van a lányoknak, például említhetném, hogy olyan játékosaink nincsenek, akik ezeket a lövéseket be tudnák vállani. De úgy gondolom, hogy ezért kéne nekik többet tenni, azért, hogy győztesen jöjjünk le egy ilyen meccsen - értékelt Tóth László, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A kanizsaiaknál Balogh Bíborka 5, Csivre Viktória 4 gólt dobott, a PEAC legeredményesebb játékosa a nyolcszor betaláló Bréda Abigél volt. Székely Katalin a vendégek trénere úgy fogalmazott, fontos volt számunkra ez a két pont a rájátszás miatt.

- Nagyon nehéz meccs volt ez nekünk is szakmailag, mert folyamatosan kellett rotálnunk, hogy mi lesz a megfelelő megoldás. Nagyon fiatalok vagyunk, ezért rutinról nem tudok beszélni és itt a problémánk, hogy be tudunk tojni szituációkban és el tudja venni a kedvüket egy-egy ziccer vagy technikai hiba. Ebből nehezebben tudják felszívni magukat, így nagyon-nagyon hasznos ez az NB II nekünk – mondta el Székely Katalin a pécsiek trénere.

A Tungsram csapata egy győzelemmel, egy döntetlennel és 12 vereséggel zárta az alapszakaszt. A rájátszás alsóházának pontos menetrendjét adásunkig nem sorsolta ki a Magyar Kézilabda Szövetség, annyi biztos, hogy a kanizsai hölgyek a délnyugati csoport alsóházába kerülnek, az Érd U21, a Tököl és a Szigetszentmiklós II mellé.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.