Országos versenyre készültek a kanizsai crosspályán

facebook megosztás

Tesztnapot tartottak hétvégén a motocrosspályán. A pénteki programra az ország számos pontjáról, összesen 25 fő érkezett. Az esemény egyben egy felkészülési nap volt a májusi országos versenyre, ahol mintegy 40 résztvevőre számítanak.

A quadosok is kihasználták a hétvégi jó időt, ugyanis a Kanizsai Motocross Sportegyesület felkészülési napot szervezett a májusi országos megmérettetésre. Senkó László elnökségi tag elmondta, nem csupán az edzés adta a pénteki esemény különlegességét.

– A felkészülés az úgy zajlik, hogy 10 órától 14 óráig egy shorttrack jellegű pályát használtunk, ami úgy működik, hogy nincs benne ugrató, ez egy teljesen sík rész. Ide speciális járművek jöttek, olyan típusok, amik le vannak ültetve, nincs rugózásuk és teljesen más stílusban vannak, tehát ugratásra nem alkalmasak. Ez egy teljesen úgy pályanyitó volt, ilyen jellegű pálya még nem volt a környéken – emelte ki Senkó László, a Kanizsa Motocross Egyesület elnökségi tagja.

A 15 éves Mohácsi Zsófiának nem a májusi lesz az első versenye. Kiemelte, több év tapasztalat van már a háta mögött és számos versenyen ért el előkelő helyezést.

– Én régebb óta versenyzek. Voltam már kupagyőztes is Magyarországon, meg Németországban is nyertem már egy ilyen bajnokságot, mert Horvátországban is – mondta el Mohácsi Zsófia.

Az eseményre az ország különböző pontjairól érkeztek gyakorolni, míg a versenyre Bulgáriából, Horvátországból és Szerbiából is várnak résztvevőket.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.