Óriási csatában veszítettek a fiatal kanizsai pólósok

facebook megosztás

Nagy csatában, 15-14-es vereséget szenvedett a serdülő vízilabda országos bajnokság legutóbbi játéknapján a KVSE. A kanizsai fiatalok szerdán a Szentes ellen mérkőztek, a vendégek szétlövés után kerekedtek felül.

A középszakasz negyedik fordulóját a kanizsai gárda várhatta előkelőbb pozícióból, ám a meccs első felét a szentesiek dominálták, akik kétgólos előnyre is szert tettek. A harmadik negyedet a KVSE fiataljai 4-2-re megnyerték és így 8-8-ról kezdődhetett az utolsó nyolc perc. A negyedik játékrészben mindkét csapat vezetett, 9-10-nél a dél-zalaiaknak kellett egyenlíteniük. Simonka Ferenc tanítványainak a győzelmet jelentő találat megszerzésére is volt esélye, ám az a kimaradt helyzet és egy vitatható bírói ítélet miatt nem született meg. 10-10-et követően a győzelemről ötméteresek döntöttek, és a Szentes került ki győztesen az idegek harcából. A kanizsai csapat legeredményesebb játékosa az ötgólos Veit Márton volt, szerinte nüanszokon múlott a győzelem.

- Szoros meccsnek ígérkezett, így is lett. Voltak hibáink, a végén kihagytuk a büntetőt, ez benne van. Szerintem megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük, az utolsó egy perc a miénk volt, mi támadhattuk végig. A védekezésünk az nagyjából jó volt, csak sok olyan helyzet volt, amikor az ellenfelet nagyon közel engedtük a kapuhoz. Ezáltal sok gólt lőttek – tudtuk meg Veit Mártontól, a KSVE vízilabdázójától. 

A vereség ellenére is büszke volt a csapatára Simonka Ferenc. A tréner szerint az, hogy kétgólos hátrányból felálltak és nyílttá tették a mérkőzést erőt adhat a következő találkozókra is a játékosoknak.  

- A következő meccsünk az Újpest ellen lesz majd, őket itthon sikerült 10-7-re megverni. Úgy megyünk fel a fővárosba, hogy szeretnénk ott is azért meglepetést okozni – fogalmazott Simonka Ferenc, a KVSE vezetőedzője. 

A kanizsai serdülőcsapat jelenleg a második helyen áll a tabellán, a fiatalok legközelebb április 14-én vívnak hazai mérkőzést, akkor az Ybl Waterpolo gárdája érkezik a Kanizsa Uszodába. 

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.