Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyűlése által alapított kitüntetések adományozása

facebook megosztás

Tájékoztatjuk a lakosságot és a társadalmi szervezeteket, hogy városunk Közgyűlése 2024-ben további két kitüntető cím, a „Paizs Ferenc Díj”, valamint a „Szekeres József Díj” adományozásáról határoz a márciusi soros közgyűlésén. 

A kitüntetések adományozásának részletes feltételeit a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 3/2024. (III.12.) önkormányzati rendelet tartalmazza, mely megtekinthető a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzat honlapján (www.nagykanizsa.hu/onkormanyzat/rendeletek).

Benyújtási határidő: 2024. március 20.

A „Paizs Ferenc Díj” kitüntető címre, illetve a „Szekeres József Díj” kitüntető címre a közgyűlés tagjai, bizottságai, nagykanizsai székhelyű intézmények, nagykanizsai székhellyel bejegyzett civil szervezetek, szakmai szövetségek, érdekképviseleti szervek, és nagykanizsai egyházi szervezetek, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok és magánszemélyek is tehetnek javaslatot.

A „Paizs Ferenc Díj” kitüntető cím adományozható azon személynek, aki Nagykanizsa Megyei Jogú Városban hosszabb ideje kiemelkedő közigazgatási tevékenységet végez.

A „Paizs Ferenc Díj” kitüntető cím adományozásáról a jegyző véleménye alapján a Közgyűlés határoz.

A „Szekeres József Díj” kitüntető cím adományozható azon személynek, aki Nagykanizsa Megyei Jogú Városban hosszabb ideje kiemelkedő egészségügyi és szociális tevékenységet végez, vagy az említett tevékenységeket kimagasló erkölcsi vagy anyagi támogatásban részesíti.

A „Szekeres József Díj” kitüntető cím adományozásáról a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójának és Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási intézménye intézményvezetőjének véleménye alapján a Közgyűlés határoz.

Kérem a javaslattételre jogosultakat, hogy kitüntetési javaslataikat az önkormányzat honlapjáról (/www.nagykanizsa.hu/Polgármesteri hivatal/eugyintezes letölthető nyomtatványok, egyéb nyomtatványok) letölthető űrlapon, részletes indoklással legkésőbb 2024. március 20-ig nyújtsák be Balogh László polgármesternek címezve. (Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.)

Kérem, javaslataikat az indokolásokkal egyidejűleg lehetőség szerint word fájlban, e-mailen is küldjék meg a strobl.krisztina@nagykanizsa.hu címre!

 

Kép: nagykanizsa.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.