Műfüves pályán rúghatják a bőrt a Berzsenyi utcában

facebook megosztás

Új műfüves sportpályával gazdagodott a Berzsenyi és a Zemplén utca. A korábbi, rossz állapotban lévő, salakos pályákat a FC Nagykanizsa felajánlásának, valamint a Via Kanizsa munkatársai segítségének köszönhetően ismét birtokba vehetik a sportolni vágyók.  

A Berzsenyi utcában lévő pálya évek óta rossz állapotban volt, hiszen az EU-s szabványok miatt salakkal már nem tölthették fel a szakemberek - kezdte Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője. Ennek köszönhetően számos lakossági panasz érkezett a múltban a pályával kapcsolatban: az őszi csapadékos időszakban a sár, nyáron pedig a salakpor miatt.

- Én megkerestem a Via Kanizsa szakembereit, hogy ezt a füves pályát, ami részben elfüvesedett, illetve gödrös volt, és nem tudtunk mit kezdeni vele, próbáljuk meg felújítani. A főkertész szakmailag nem támasztotta alá azt a feltevésemet, hogy ezt be lehet füvesíteni, ezért más megoldást kerestünk. Szerencsére a MÁV NTE-nek a nagy műfüves focipályája felújításra került, és az ott felbontott, régi, elhasználódott műfűből, a használható részeket építette be a Via Kanizsa ebbe a pályába – tudtuk meg Bodó Lászlótól. 

műfű

A lakosok általában pozitívan vélekednek a fejlesztésről, csupán a pályát övező vaskerítés hangos mivolta miatt érkezett egy-két panasz a képviselőhöz, erre azonban igyekeznek megoldást találni. Bodó László hozzátette, a városvezetés fontosnak tartja, hogy minél több közösségi, sportolásra alkalmas teret biztosítsanak a kanizsaiaknak, főként a gyerekeknek.  

- Az utcába hála istennek egyre több fiatal költözik, és 4-5, 10 éves srácokkal találkoztam, akik délután nemcsak a számítógép előtt ülnek, hanem rúgják a bőrt. Illetve a környezetben vannak iskolák, óvodák, akik használják testnevelésórákra, illetve sportfoglalkozásokra a játszóteret, illetve ezt a sportpályát is – mondta el Bodó László.

A képviselő hozzátette, továbbra is számos projekt van folyamatban a választókerületében. A Balaton utcai trafibox kihelyezése például március végére, míg az Attila utcai 18 férőhelyes parkoló építése - sikeres pályázat esetén - májusra várható.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.