Magabiztosan nyert a férfi kosárcsapat

facebook megosztás

Megszerezte idénybéli első hazai győzelmét a Kanizsa KK a férfi kosárlabdázók NB II-es bajnokságában. Lovkó Csaba tanítványai a Bonyhádi KSE ellen magabiztos sikerrel szakították meg rossz szériájukat.  

Novemberben Bonyhádon 103-89 arányú kanizsai siker született és a hazaiak annak ellenére is esélyesként léptek pályára, hogy három napon belül a második mérkőzésüket játszották. Az első negyedben a vendégek percekig tartani tudták a lépést ellenfelükkel, ám a dél-zalaiak Sömenek Martin vezetésével nyolc pontos előnyt tudtak kiépíteni. A második játékrészben a differencia további hat egységgel nőtt, így a nagyszünetre 54-40-es eredménnyel fordultak a felek. A harmadik tíz perc során a kanizsaiak megduplázták a különbséget és csak az volt a kérdés, sikerül-e 30 ponttal megverni az ellenfelet. A zárónegyedben Lovkó Csaba több fiatal játékosát is pályára küldte, és végül 101-72-es kanizsai győzelemmel zárult a találkozó. Az előző szezon bronzérmese ötödik alkalommal lépett pályára az idényben hazai pályán és most először tudott győzni.

– Nagy kő esett le a szívünkről mindannyiunknak. Jó ütemben kezdtük a mérkőzést, jó dobásokat vállaltunk el, be is estek és azt gondolom, hogy ezzel megadtuk az alaphangot. A védekezést is sikerült egy kicsit felkeményíteni és a különbség is elkezdett nőni – értékelt Lovkó Csaba, a Kanizsa KK vezetőedzője.

kosárlabda

Sikerükkel a kanizsai kosarasok életben tartották reményeiket, hogy hasonlóan az előző évhez harmadikként zárjanak az NB II Nyugati csoportjában. A sikerhez Sömenek Martin 27, Koma Dániel 25 ponttal járult hozzá, de Horváth Gergő, Tóth Olivér és Kiss Kornél is eljutott legalább 10 pontig. A bonyhádi csapat a legutóbbi öt találkozójából négyet elveszített, így Kovács Balázs vezetőedző szerint egyértelmű céljuk a javítás az idény hátralévő részében.

– Megyünk Celldömölkre, az szerintem egy hozható meccs lesz, hogyha teljes kerettel vagyunk. Nyilván lesz egy Kozármisleny és egy Pécs is, azokon nem mi leszünk az esélyesek, de van még olyan mérkőzés, amit meg tudunk nyerni. Dolgozunk tovább, hogy ezek sikerüljenek – mérlegelte a látottakat Kovács Balázs, a Bonyhádi KSE vezetőedzője.

A Kanizsa KK 6-6-os mérleggel jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. Koma Dánielék legközelebb április 14-én lépnek pályára, akkor a Kanizsa Arénában fogadják a CVSE Vulkán Fürdőt.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.