Két ponttal a Batta mögött rajtolhatnak a férfi kézilabdázók a felsőházi rájátszásban

facebook megosztás

A férfi kézilabda NB II E csoportjában a Nagykanizsa legénysége végül biztosan végzett mezőnye élén tizennégy kört követően, az utolsó fordulóban a Siklós csapatát győzték le idegenben. Innentől várhatja a felsőházi rájátszást, tehát egy úgymond összevont nyolcas küzdelmeit – az F jelűek legjobbjaival együtt – a második legjobb mutatóval kilenc hozott pontjával a kanizsai gárda.

MK Pelikán Siklós KC (7.) – Nagykanizsa (1.) 25-30 (13-15)

NB II E csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 14. forduló. Siklós, 100 néző. Vezette: Herceg, Piller.

Némileg azért idő kérdése volt, amíg a kanizsai kézilabda együttes teljes mértékben a maga ritmusa szerint alakíthatta a meccs menetét, mert a hazaiak a kezdeti vezetést követően is 15-15-nél még érték utol a nagykanizsaiakat, onnantól viszont a dél-zalaiak jobban összpontosítva, s a vendéglátók fáradságát is kihasználva gyűjtötték be a két pontot – igaz, azokat magukkal nem viszik, mivel a baranyai csapatok közül a Siklós az alsóházi folytatásra készülhet.

A lényeg azonban a Nagykanizsa szereplése, Csalló Ádám legénységének felsőházi kilenc pontja úgy jön össze, hogy őket a Hőgyész, a NEKA U21, valamint a PTE PEAC követte a felsőház legjobbjai közé – az egymás elleni eredményeikkel együtt. Az NB II F csoportjának legjobbjai a Százhalombattai KE, a Csepel DSE, az Érdi FKSE-Treff 99, valamint a VSK Tököl négyeséből kerültek ki, közülük egyedül a battaiak előzik meg a Kanizsát a 11 megszerzett egységükkel a nyitó táblázaton. A folytatás március 23-24-én rajtol, a menetrend előzetesen a dél-zalaiaknak úgy állhat össze, hogy Csepelen rajtolnak szűk három hét múlva.

P.L.

(Fotó: facebook/Tungsram SE Nagykanizsa)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.