Így már biztos lépéselőny

facebook megosztás

A sakk Szuperliga 6. fordulójában a bajnoki címvédő, egyben tizenötszörös bajnokcsapat, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK sakkozói makói ellenfelük otthonában ülhettek asztalhoz.

Duocor-Makói SVSE (7.) – Tuxera Aquaprofit NSK (1.) 1,5:8,5

Sakk Szuperliga csapatbajnoki mérkőzés, 6. forduló. Makó.

Eredmények (elöl a hazaiak): Mihók – Volokitin 0:1, Csonka – Balogh Cs. döntetlen, Koszics – Yuffa 0:1, Sarics – Antal 0:1, Hujbert – Márkus 0:1, Horváth Zs. - Medvegy 0:1, Szalai K. - Aczél döntetlen, Tatár Kis – Horváth Cs. döntetlen, Terbe – Palczert 0:1, Mészáros-Csonka – Gara A. 0:1.

Abszolút esélyesként érkezett a bajnoki címet birtokló kanizsai csapat a Makóhoz, s a biztos győzelem mellett még egy váratlan húzást is eszközölt – miként azt az eredmény mutatja, be is jött.

- Nagyon szép sikert könyvelhettünk el – mondta Nádasi Tamás, a Tuxera Aquaprofit NSK elnöke. - Dicséret illeti együttesünket, a hátsó táblán játszókat is, ráadásul volt egy váratlan lépésünk, hiszen Spanyolországból hoztunk egy orosz-spanyol sakknagymestert, Yuffa Daniil személyében. Így ellenfelünk előzetes készülését is keresztül húzhattuk, hiszen játékosunk a Balogh Csaba mögötti táblához ülhetett. A nagy különbségű győzelmünkön túl ráadásul az előnyünk úgy nőtt a riválisaink előtt, hogy az első számú üldözőnkké újra az Ajka lépett elő.

A kanizsaiak 3,5 ponttal előzik meg a Veszprém vármegyeieket, míg a harmadik Paks öttel van lemaradva a dél-zalaiakhoz viszonyítva.

P.L.

(Borítókép: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.