Húsvétkor is mosolyt varázsolt az emberek arcára a Kanizsai Fiatalok Közössége

facebook megosztás

Idén is megtartotta hagyományos húsvéti Mosolyvarázs akcióját a Kanizsai Fiatalok Közössége. A csoport a város számos szociális intézményében igyekezett vidámságot csempészni az ott élők hétköznapjaiba.

Megalakulása óta minden évben meglátogatják a nagykanizsai szociális intézményeket a csoporttagok. 2008. óta hagyomány már, hogy egy műsorral kedveskednek gyerekeknek, hajléktalanoknak és időseknek. A programsorozatot Szollár-Nikolics Zsanna és társai két napra bontották. Szombaton a Családok Átmeneti Otthonában, a Teleki úti idősotthonban és a hajléktalanszállón léptek fel a fiatalok.

mosoly

Készültünk már meglévő, repertoárban lévő dalokkal illetve koreográfiákkal. Főleg a Valahol Európában dalaival, azokat nagyon szeretik, illetve erre az alkalomra külön produkciókat szerettünk volna bemutatni, például népdalt. Készült külön Mosolyvarázs koreográfia, úgyhogy igyekszünk mindig szinesíteni, most inkább a vidámság és a tavasz fele megyünk, úgyhogy a produkcióink is erről szólnak – tudtuk meg Szollár-Nikolics Zsannától, a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnökétől.

A közösség egyik fontos tevékenységének számít a jótékonyság. A résztvevők célja, hogy vidám hangulatot varázsoljanak a rászorulók napjaiba az ünnepi műsorukkal. A fellépők örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.   

–  Próbálunk minél több fiatalt bevonni, minden évben jönnek újak. Vannak régebbiek, akik tényleg szívből-lélekből csinálják ezt minden évben. Viszont az újak is nagyon lelkesen csatlakoznak és tudják, hogy ezzel egy kis jót viszünk a világba – mondta el Molnár Bernadett

Az idősotthonban tartott fellépés végén a fiatalok egy-egy virággal és húsvéti tojással kedveskedtek a lakóknak.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.