Féltávnál is az NB II-es dobogón

facebook megosztás

A Nagykanizsai Futsal Club NB II-es együttese már túl is jutott a Nyugati csoport felsőházi rájátszásának felén, a TFSE ellen – reálisan mérlegelve – nem a kanizsaiak voltak az esélyesek.

A listavezető TFSE ellen a tétje dél-zalai szempontból alighanem az volt, hogy ne engedje a fővárosiak játékát felgyorsulni. Minél tovább elnyújtani a kapott gól „mellőzését”, s így számolva ahogy telt a játékidő, az az NFC malmára hajtotta a vizet. A fehér szerelésben futsalozó vendéglátók jól tartották magukat, de a valamivel nagyobb tudás jelentette azt, hogy a TFSE mégiscsak betalált az első játékrészben.

A második húsz perc az elkapkodott lehetőségekről szólt mindkét oldalon, illetve bátran tüzeltek a csapatok, a Nagykanizsai Futsal Club pedig lelkesen hajtott az egyenlítésért. Egy villanás azonban a másik oldalon, s máris 0-2 állt az eredményjelzőn. Ugyanakkor – élve kissé némi képzavarral - a futsal nem véletlenül a lábbal és labdával játszott sportágak jégkorongja, mert még a kétgólos hátrány is villámgyorsan olvadhat. Nos, ezt Schuller Ferencék képesek is voltak meglépni, szép góllal szépítettek, ezzel kimondottan szorossá téve a találkozót (s mint képünkön látható, időnként nemes feladatokat tartogatva a "TF" kapusának), melyet azért ha nem is könnyen, de végül győzelemmel hozott le a fővárosi gárda.

Nagykanizsai Futsal Club (3.) – TFSE-11Teamsports (1.) 1-2 (0-1)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 4. forduló. Nagykanizsa, 250 néző. Vezette: Wittner (Karsai, Blum). G.: Schuller (36.), illetve Petroff (16.), Kovács B. (31.).

A folytatás a kanizsaiak számára április 8-án következhet, akkor a Haladás VSE II-t fogadják Gyurcsányi Zsolt tanítványai.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.