Elbukott végjáték, elveszített 2 pont – döntetlent játszott az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Döntetlent játszott Mohácson az FC Nagykanizsa. A jó szezonrajt után, ezúttal a hajrában bekapott góllal bukta el a győzelmet Gombos Zsolt csapata. A végeredmény 1-1 lett. A dél-zalaiak gólját Kovalovszki Máté szerezte.

A kèt csapat legutóbbi összecsapása is szoros eredmènyt hozott, akkor Lőrincz ès Sági góljával nyertek a dél-zalaiak 2-0-ra. Már rögtön az első percekben érezhető volt, hogy kemény összecsapás vár a kanizsaiakra, a mohácsiak kellően agresszívan küzdöttek minden labdáért. A félidő első felében főleg Varga és a Kanizsa balszárnya volt aktív, több jó beadás is jött, de igazán komoly helyzet nem alakult ki a hazaiak kapuja előtt. A meccs keménységéről sokat elmond, hogy egy Szabó – Loch ütközet során, a kanizsai bekknek még a meze is elszakadt. A keménység maradt a szünetig, az iram azonban visszaesett, mind a két csapat álmoskásan játszott. Így nem volt meglepő, hogy a szünetben kettőt is cserélt Gombos Zsolt, beállt Zsemlye és Szilágyi. A második játékrész elején azonban előbb Loch előtt adódott egy lehetőség, de Haála védett. Majd a hazaiak új igazolása, Károly lepte volna meg a kanizsai kapust, de 40 méteres ívelése végül néhány centit tévedett.  Ezt követően aztán észbe kapott a Kanizsa és a kapujához tudta szögezni a hazaiakat és egy tizenegyest is számonkértek a játékvezetőtől. Sorban jöttek Szanyi nagy bedobásai és a szögletek. Egy utóbbiból kialakult szituációból aztán Kovaloszki megszerezte a vezetést.

A gól után sokáig úgy tűnt, le tudja pörgetni a meccset a Kanizsa. A hajráig nem forogtak veszélyben a kapuk.  Akkor Kondor egy kontrán belül kétszer is elesett a bűntetőterületen belül, de egyszer sem látott mohácsi szabálytalanságot a játékvezető, sőt, a végén a hazaiak jöhettek szabadrúgással. Ezek a kimaradt lehetőségek pedig a végén megbosszulták magukat.A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a gólszerző Dér Zalán édesanyja emlékére, így a játékos neki ajánlotta a találatát. Erre már nem volt válasza a Kanizsának, így maradt az 1-1. Mint azt Gombos Zsolt elmondta, ha tehette volna, a félidőben 10-et cserél.

- Nemhogy nem játszottunk jól, sehogy nem játszottunk! Ez az egész mérkőzésre vonatkozik. Az első félidő értékelhetetlen volt, oké, hogy a pálya minősége olyan amilyen, de ilyenen edzünk, tehát nem tudom elfogadni. Úgy nézett ki, mintha nem edzenénk, nem lennének elképzeléseink, össze-vissza ívelgettük a labdát, próbáltunk forgatni, amikor nem lehetett, hosszú volt a védelem. A félidőben azon gondolkodtam, hogy miért nem lehet 10-et cserélni, mert az egész csapatot le lehetett volna - értékelt Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A hazaiak trénere, Péter József úgy látta, esélyesebb volt a Nagykanizsa, de igazságtalan lett volna, ha legalább egy pontot nem tudnak otthon tartani.

- Ha a tabellát nézzük, akkor ez mindenképpen bravúrpontnak számít, de úgy gondolom, hogy a meccs képe alapján nem lett volna igaszságos ha itt nem szerzünk pontot.  A jobb erőkből álló Nagykanizsa sokszor uralta a pályát, de igazán veszélyesek nem tudtak lenni és úgy gondolom, hogy mindenképp megérdemelt ez az egy pont. - mondta el Péter József, a Mohácsi TE 1888 vezetőedzője

A következő fordulóban hazai pályán javíthat Gombos Zsolt csapata, rögtön egy rangadón, ugyanis a jó formában lévő Kaposvári Rákóczi érkezik vasárnap az Olajbányász-stadionba.

 M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.