Vezetői engedély nélkül és ittasan vezetett Galambokon

facebook megosztás

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány 14 főt fogott el, akik közül egy személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök kilenc főt állítottak elő, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

rendőrség

Szabálysértési feljelentéssel 86 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 175, míg közigazgatási bírságot 75 alkalommal szabtak ki.

A rendőrök három engedély nélküli vezetővel szemben intézkedtek. Egyikőjüket 2024. február 11-én 20 óra 40 perckor Galambok külterületén ellenőrizték a járőrök. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 42 éves nemesvidi lakos vezetői engedéllyel soha nem is rendelkezett, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A gépkocsi ellenőrzése során kiderült, hogy azt a forgalomból kivonták. Az autó 17 éves utasáról a járőrök megállapították, hogy lopás és garázdaság vétség elkövetése miatt a Budapest XI. kerületi Rendőrkaptányság körözi. Mindkét férfit előállították a kapitányságra, a sofőrt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A zalai járőrök a hétvégén összesen öt körözött személyt fogtak el, akiket előállítottak az illetékes rendőrkapitányságra.

Az egyenruhások a vármegye útjain alkoholszondás ellenőrzést is végeztek a hétvége során, amely során két esetben mutatott pozitív eredményt a műszer. Az ittas sofőrökkel szemben eljárást indítottak a rendőrök.

Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen! 

 

police.hu

(Borítókép: vezess.hu)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.