Új hazai autópálya-matrica: mégsem egyetlen napra fog szólni?

facebook megosztás

Várhatóan március 25-én vezetik be az egynapos pályamatricát Magyarországon. Az egynapos matrica az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár majd le, hanem pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot.

2024. március 25-én vezetik be Magyarországon az egynapos autópálya-matricát, a D1-kategóriás egynapos matrica ára 5 150 forintba fog kerülni, és az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár majd le, hanem pontosan 24 órára ad teljes hazai úthasználati jogosultságot - derült ki az autopalyamatrica.hu-ról. Tehát annak sem kell aggódnia, aki este vásárol napi matricát, nem éjfélkor jár le, hanem pont 24 óra múlva.

Azonban, ha valaki ilyet vesz, annak érdemes pontosan felírnia, hogy mikor is jár le a matrica, nehogy a lejárat után tévedjen fizetős útra. Egyébként ilyen esetben ugyanúgy 60 perc van újabb jogosultságot venni a büntetés elkerülésére. A portál egy félmérést is közöl, amely szerint a megkérdezettek többsége jó ötletnek tartja az új rendszert.

penzcentrum.hu

(Borítókép: palyazatok.org)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.