Tabudöntögetés: milyen hatásai vannak a kávéfogyasztásnak?

facebook megosztás

Folytatódott a Nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület prevenciós előadás-sorozata. Ezúttal Matoltsy András főorvos volt a klub vendége, aki a kávéfogyasztás hatásairól adott információkat az érdeklődőknek.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Kanizsai Dorottya Kórház kardiológusának előadására. Az egyesület rendszeresen várja prevenciós, ismeretterjesztő programjaira az érdeklődőket, a témák kiválasztása az állandó visszajelzéseken alapul.

- Meghallgatom az embereket, ők mondják el, milyen problémájuk van, milyen gondokkal küzdenek, és ezek alapján próbálom az előadókat meghívni. Az érdeklődés azért látszik, mert érdekli az embereket a prevenció, a megelőzés – tudtuk meg Hegedűs Györgynétől, a Nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület elnökétől. 

kávé

A kávéfogyasztás káros? Vagy esetleg jótékony hatása is van - ezt a témakört járta körül a Kanizsai Dorottya kórház főorvosa.

- Nagyon sok aspektusa van. Mindenesetre azt kijelenthetem, hogy nem fogják mellőzni a kávéfogyasztást az előadás végén. Mint minden a világon, ezt is, mértékkel fogyasztva, nagyon sok szempontból egészséges, és nagyon sok szempontból tabudöntögető. Tehát pont fordítva hat, mint ahogy a népesség hiszi – fogalmazott Matoltsy András, a Kanizsai Dorottya Kórház főorvosától. 

Matoltsy András számos érdekes információval szolgált a hallgatóságnak. Nézőink is hallhatják majd a főorvos tanácsait, TestTrend című magazinunk egy későbbi adásában.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.