Suli-Muri - Idén is megrendezte beiskolázási programját a Piarista Iskola

facebook megosztás

Suli-Murit tartottak a Piarista Iskolában szerda délután. A beiskolázási programok során a kicsiknek interaktív foglalkozással, míg a szülőknek a gyerekeket érő digitalizációs hatásokról szóló előadással készültek a szervezők.

A rendezvény mintegy 20 éves hagyományra tekint vissza az intézményben, azonban felnőttek számára idén szerveztek először ilyen programot. Rubovszky Rita a digitalizáció gyerekekre gyakorolt hatásairól és a hagyományos programok fontosságáról beszélt, mint például az olvasás és a játék. A „Mi fán terem az alfa generációs gyerek – azaz a mi gyerekünk?” című előadása egyben útmutatást is adott a szülőknek a saját gyerekük megértéséhez.

– Arra figyeljünk, hogy ezt a világot nem tudjuk megváltoztatni. Csakis úgy tudjuk vonzóvá tenni számukra ezeket a programokat, hogy az ő bőrükbe helyezkedünk bele. Azt nézzük, hogy egy mai fiatal, egy mai gyerek mi az, amit befogad, mi az, amit nem. Általában azt fogadja be, amibe ő maga belevonódik. Hogyha a gyereket nem tudjuk belevonni az órába, a közös játékba, a közös étkezésbe, a mesébe, a moziba, akkor a mai gyerek lezár – fogalmazott Rubovszky Rita, a Ciszterci Iskolai Főhatóság főigazgatója. 

piarista

Az előadással egy időben a gyerekeket közös énekléssel, akadálypályával és kézműves foglalkozással várták. Böszörményi Géza igazgató elmondta, mindig nagy az érdeklődés az ilyen eseményeken.

– Tele szoktak lenni a termek. Reméljük, hogy most is ez így lesz. Az évek során nyilván változó volt, ahogy a demográfiai helyzet is alakul, picit jobb, picit rosszabb. Reméljük, hogy megint nagyon sokan lesznek majd ezen az előadáson, mert ez most egy újítást, ilyet még nem csináltunk – mondta a Piarista-iskola igazgatója. 

Böszörményi Géza hozzátette, mindig nyitottak voltak a beiskolázás előtt álló gyerekek szülei felé, amivel a céljuk, hogy bemutassák az intézmény értékeit és segítsenek felkészülni az iskolakezdésre.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.