Segítséggel, de sikerült a NESZI gépjármű-beszerzése

facebook megosztás

Megoldódott a NESZI gépjárműproblémája. Az önkormányzat egyik gazdasági társaságának segítségével egy 3 éves, jó állapotú Ford kisbusz kerül az intézmény szolgálatába, ami nem csak az ellátottak kényelmét biztosítja, de a fenntartása is jóval gazdaságosabb lesz, mint a korábbi autóé.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény személyszállításra használt, mintegy 20 éves kisteherautója olyan rossz állapotban van, hogy a műszaki vizsgán várhatóan már nem felel meg. A jármű kiesése azonban nagy problémát okozna az intézményben, hiszen az ellátottak kórházi vizsgálatokra és a városon belüli rendezvényekre való szállítását nem tudták volna megoldani. Az egyik városi cég tudomást szerzett a problémáról, és felajánlotta a segítségét, így a múlt héten már meg is érkezett az új autó a NESZI udvarába.

– Ez a gépjármű minden feltételnek megfelel, gyakorlatilag 9 személyes és jelenleg ott tartunk, hogy a gépjármű a tegnapi napon felmérésre került, megtervezésre kerül a kerekesszékes rámpa, és valamikor majd az elkövetkező egy hónapban elkészülnek a tervek, ezeket engedélyeztetni kell, be kell szerelni a rámpát a gépjárműbe és utána pedig le kell vizsgáztatni, és gyakorlatilag akkor tudjuk majd ténylegesen üzembe helyezni és használatba venni – nyilatkozta Schauta Marcell, a SZEKB elnöke.

Egyelőre tehát a hibrid gépjármű bérléséről van szó, aminek jövőbeli megvásárlásáról a közgyűlés dönthet. Schauta Marcell hozzátette, a beszerzett kocsi akár az intézményen belül működő, szintén leterhelt, támogató szolgálati autót is helyettesítheti.

– Mivel intézményen belül működik a támogató szolgálat is, így amennyiben a gépjármű esetleg kiesne a napi forgalomból, akkor annak a pótlására is igénybe vehető, ez ugye mondható fordítva is. Bár a támogató szolgálatos gépjármű az teljes mértékben ki van használva, alkalmanként, ha szükség van rá akkor igénybe tudja venni az idősek otthona, és fordítva is – tette hozzá Schauta Marcell.

A bizottsági elnök hozzátette, a gépjármű kiválasztásában az élettartama, valamint a fenntarthatósága is nagy szerepet játszott, hiszen így várhatóan mintegy 15 évig szolgálatban lehet az autó, aminek így a magas átalakítási költségei is jobban megoszlanak.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.