Reneszánsz és barokk dallamok csendültek fel a HSMK színpadán

facebook megosztás

Folytatódott az ifjúsági zenei bérlet koncertsorozat a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A ma délutáni eseményen a reneszánsz és a barokk kor zenéivel ismerkedhettek meg a diákok.

A programot tavaly tavasszal indították el azzal a céllal, hogy a gyerekek megismerhessék az általuk kevésbé hallgatott műfajok sokszínűségét. Balogh Tünde, a sorozat szervezője elmondta, a koncertsorozattal a fiatalok zenei kultúráját igyekeznek gazdagítani. Szerinte, akik nem ismerik ezeket a zenéket, azok nem is fogják ezt választani.

– 2023 őszétől 2024 nyaráig folytattuk egy újabb bérletes előadás-sorozattal. Külön csináltunk bérletet a kicsiknek, az alsó tagozatosoknak, és külön csináltunk bérletet a középiskolásoknak. Az alsósoké teljesen telt házzal működik már és a középiskolások is majdnem megtöltik a HSMK nagytermét – tudtuk meg Balogh Tündétől, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület szervezőjétől. 

barokk

A mai eseményen a keszthelyi Musica Antiqua Együttes adott koncertet, akik autentikus ruhákba öltözve reneszánsz és barokk zenékkel szórakoztatták a közönséget.

– Azt hiszem, hogy nagyon hiánypótló, hiszen évtizedes lemaradás van itt a városban. Lehet mondani, hogy nincsenek ilyen ifjúsági előadások. Én azt gondolom, hogy nemcsak színházi előadásokra kell vinni a gyerekeket, hanem zenei előadásokra is. Ezt a kaput is ki kell nyitni előttük, én ezt nagyon fontosnak gondolom, és nagyon pozitívak a visszajelzések –  tette hozzá Balogh Tünde. 

A koncertre ezúttal a Batthyány- és a Mező-gimnáziumból, valamint több kanizsai általános iskolából érkeztek a diákok.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.