Paprikakrémmel okozott kárt

facebook megosztás

Pénzbüntetést kapott az a két férfi, akik elszámolási vitájuk miatt bosszúból megrongálták volt munkáltatójuk épülőfélben lévő házát.

A vádlottak 2023. január 17-én éjszaka megjelentek a sértett muraszemenyei, építés alatt álló családi házánál. A II. rendű vádlott az udvaron figyelt, míg társa a magával hozott fejszével elvágta a ház melletti elektromos földkábelt és betörte a teraszajtó üvegét. A férfi a házba jutva leverte a járólapszegélyeket, két helyiségben elvágta a redőnyök zsinórjait, kitépte a falból a villanyvezetékeket, majd késsel összekarcolta és piros paprikakrémmel összekente a gipszkarton falakat. A sértettnek okozott 417.520 forint kárt a vádlottak az eljárás során megtérítették.

Az ügyben a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött, s az I. rendű vádlottat rongálás vétsége miatt 156.000 forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte. A II. rendű vádlottat bűnösnek találta bűnsegédként elkövetett rongálás vétségében, emiatt 104.000 forint pénzbüntetést szabott ki a férfivel szemben.

A büntetővégzés mindkét vádlott vonatkozásában jogerős.

zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu

(Borítókép: pesxels.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.