Megosztja a kanizsaiakat a buszközlekedés helyzete

facebook megosztás

Ismét módosították két nagykanizsai buszjárat menetrendjét. Az általunk megkérdezett helyiek úgy látják, a változások pozitív irányt jelentenek, ám még így is akad probléma a buszközlekedésben.

Tavaly április elején két évtized után alaposan átalakult a nagykanizsai buszmenetrend, amelyet az elmúlt hónapokban többször is módosítottak. Tíz hónappal ezelőtt a változások többségében negatív visszhangot kaptak, a helyiek nem voltak megelégedve az útvonalak kialakításával és a számozás megváltoztatásával. A januári közgyűlésen újabb döntések születtek: a kiskanizsaiak kérésére a 4-es busz vonala minden nap érinteni fogja a Vásárcsarnok előtti megállót, valamint szombatonként is közlekedni fog egy járat a 4Y útvonalán. A kanizsaiak szerint más szakaszokon továbbra is tapasztalhatók problémák.

- Én egy szakaszon közlekedek a tízesen, nekem ez megfelel, mert ahhoz igazodok. De itt hallom a buszmegállóban, hogy nagyon sok gondot okoz az Izzó fele, az állomás fele, a körjárat. De én ezt csak hallomás után mondom – mondta el Peszlegné Hajdú Erika. 

Korábban többen panaszkodtak a menetrend küllemére is, hiszen a hagyományos formulát felváltotta egy a nagyvárosokban is használt formátum, amin apróbb betűkkel vannak feltüntetve az időpontok. A közgyűlési döntés után, az indulási jegyzéken innentől nagyobb betűkkel és számokkal fognak jelezni az utasok számára. Fehér Tamásné úgy látja, ezekhez a változásokhoz hozzá lehetett szokni.

busz

- Sokkal több járat van és összeköt már bennünket. Például Miklósfát Palinnal, el lehet menni onnét ide is vagy el lehet menni a Keleti városrészbe az üzlet felé egyenesen, le se kell szállni. Ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve, az utasok általában a kiírással nincsenek megelégedve, mert nem tudják értelmezni. Aki felfedezi, hogy hogyan kell értelmezni, akkor az is nagyon egyszerű. Azt láttam, hogy azt nem tudják értelmezni és az a probléma - tudtuk meg Fehér Tamásnétól. 

A Volán a távolsági buszok esetén is eszközölt több változást az elmúlt évben, Molnár Ildikó azonban úgy látja, ez nincs kihatással a hétköznapokra.

- Eszteregnyéről járok, ott sokat nem változott semmi. Ahogy volt, ahhoz képest nem mondhatnám, hogy pozitív irányba változott valami is. Lehetne még jobb is, nekem az a véleményem - fogalmazott Molnár Ildikó.

A január 25-i közgyűlésen a buszmenetrend módosításával kapcsolatos javaslat 14 igennel lett elfogadva.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.