Legendás színésznőt láthatott színpadon a HSMK közönsége

facebook megosztás

Keserédes modern drámával folytatódott a színházi évad a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A „Jaj nagyi!” című történet címszerepében Molnár Piroskát láthatta a nagykanizsai publikum.

A színdarabot 2022-ben mutatta be az Orlai Produkciós Iroda, azóta nagy sikerrel játsszák a színházak. A New Yorkban játszódó, történet kezdetén egy életcélok nélküli fiatal férfi hajnali 3 órakor állít be a nagymamájához. A néhánynapos cselekmény középpontjában az ő kapcsolatukat mutatja be jeleneteken keresztül. A címszerepet alakító Molnár Piroska szerint a közönség is hamar megszerette a darabot.

- Nem tekintem jutalomjátéknak, végzem a dolgomat, egyik szerep jön a másik után, semmiféle jutalomjáték-érzetem nincsen egyikkel kapcsolatban sem. Az egyik szerep ilyen számomra, a másik olyan, viszont ez egy olyan darab, amit szeret a közönség, nevetős-sírós. Szóval olyan amilyen az életünk. Úgyhogy jó játszani - fogalmazott Molnár Piroska, Kossuth-díjas színész. 

színház

Molnár Piroska – aki mellett két fiatal színész László Lili és Rohonyi Barnabás állt színpadra – 1984 és 2002 között a Kaposvári Színház művésze volt, így számos élménye van a kanizsai bemutatókról.

- Minden előadásunkat eljátszottuk Nagykanizsán. Egy mozihelyiségben kezdtük emlékszem, sokat nevettünk, mert két mozielőadás között volt a színházi előadás. Nekünk akkor nem volt érdemes jelmezt levetni vagy parókát, hanem beültünk a vászon mögé és viszállyáról néztük a filmeket. Sokszor szegény moziközönség lent ült a nézőtéren és nem tudta, hogy ott a vászon mögül milyen nevetés jön, amikor ők egy filmet néznek - tette hozzá Molnár Piroska. 

A Bródy-bérlet részeként bemutatott darabra megtelt a HSMK nézőtere A három előadást magába foglaló bérlettípus március 3-án, az „Apád füle” című zenés komédiával zárul.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.