Jobban bírta a hajrát a Dombóvár, kikaptak a kanizsai kosarasok

facebook megosztás

Nagy küzdelemben szenvedett vereséget a Kanizsa KK a Dombóvártól az NB II-es kosárlabda-bajnokság nyugati csoportjának legutóbbi játéknapján. Lovkó Csaba tanítványai az utolsó negyedet még előnyről kezdték, végül azonban 87-81-re alulmaradtak.   

Két közvetlen rivális csapott össze a Kanizsa Arénában szombaton, hiszen a kanizsaiak 4-3-as, a vendégek pedig 3-3-as mérleggel várták az aktuális játéknapot. A Dombóvár jobban kezdte a találkozót és az első 10 percben szinte folyamatosan vezetett négy-öt ponttal. A második játékrészre a kanizsaiak átvették a vezetést és Kiss Kornél irányításával fordítani tudtak, a nagyszünetben 47-40 volt az eredmény. Fordulás után a differencia a 10 pontot is elérte, a dombóváriak azonban a harmadik negyed végére visszazárkóztak mínusz kettőre. A Kanizsa KK játékosai néhány percig tartani tudták az előnyt, a hajrára azonban a Dombóvár ismét átvette a vezetést és végül a vendégcsapat hatpontos győzelemmel távozott dél-Zalából.

- Úgy látszik valamifajta átok ül rajtunk hazai pályán, hogy csak otthon nem tudunk nyerni, hiszen minden idegenbeli meccsünket megnyertük. Nehéz bármit nyilatkozni, mert úgy éreztem, hogy uraltuk a meccset, aztán az utolsó pár percre elfogyott a csapat. Az erő is elfogyott, talán azok a fújások sem jöttek meg, amiknek illet volna megjönnie és ez oda vezetett, hogy pár perccel a vége előtt számottevő hátrányból már nem tudtunk visszajönni – fogalmazott Lovkó Csaba, a Kanizsa KK vezetőedzője. 

kosár

A kanizsaiaknál három játékos, Sömenek Martin, Koma Dániel és Kiss Kornél osztozott a pontok nagy részén, Sömenek 24 egységgel zárt. A vendégeknél Tóth Viktor szintén ennyi pontot dobott, de a négy triplát szerző csapatkapitány, Kőnig Richárd is sokat tett a győzelemért. A Dombóvár ezzel a sikerrel feljött a Kanizsa elé a tabellán.

- Mindenképpen az első kettő a cél, meglátjuk mire leszünk képesek. A sorsolásunk nagyon nehéz, talán az első két csapatnak könnyebb a sorsolása, mint a miénk. Mi most egy egész utazós februárban vagyunk, mert voltunk Celldömölkön, most jöttünk Kanizsára és megyünk Mosonmagyaróvárra, úgyhogy egyik sem egyszerű. Plusz még hozzáveszem Sopront, oda is utazunk. Nehéz sorsolásunk van, de muszáj, hogy az első kettőben legyünk – tudtuk meg Szilágyi Tamástól, a Dombóvári Kosársuli KK vezetőedzőjétől. 

A 4-4-es mérleggel az ötödik helyen álló Kanizsa KK a következő három meccsét idegenben vívja. A törökbálinti, kozármislenyi és pécsi találkozót követően legközelebb március 16-án lépnek pályára hazai környezetben a kosarasok, akkor a Bonyhádi KSE lesz az ellenfél. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.