Instant vokál - 11 énekes érzései dalokban kifejezve

facebook megosztás

Rendhagyó esttel lepték meg Baráth Yvette magánének szakos növendékei a publikumot csütörtök este. A Honvéd Kaszinóban tartott programon egy daljátékot adtak elő Instant vokál címmel.

Immár hagyomány, hogy közös koncerten mutatkoznak be a művészeti iskola azon növendékei, akik Baráth Yvette-nél ismerkednek az éneklés, valamint a szolfézs szépségeivel. Legutóbb csütörtök este a Honvéd Kaszinó adott otthon e szereplésnek, ahol telt ház előtt mutatták be az Instant vokál című daljátékot.

- A mai gyerekek, hogy ismerkednek, hogyan beszélgetnek, hogyan alakul egy együttes vagy ezekkel a gyermekekkel, akik több éve énekelnek már nálam 4-6 éve, velük a Covid időszakot is online tanításban nem rövid ideig csináltuk és ez valahogy, amikor címet kerestünk, hogy insta-nt, mert ez az ő világuk már, illetve a dalok olyan szépek, hogy azt gondoljuk, hogy mindenki számára könnyen befogadhatóak – fogalmazott Baráth Yvette.

instant vokal

A közönség különböző korokból, változatos stílusú dalokat hallhatott, amelyeket egy történetre fűztek fel a növendékek. Az összekötő szövegek szerzője Neumajer Sára volt, aki immár 7 éve Baráth Yvette tanítványa.

- Ez a darab, talán úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy rólunk szól, hiszen összeültünk októberben, amikor elkezdtünk beszélgetni, hogy miről szeretnénk mesélni az embereknek és ebben valóban a mi problémáink, a mi mindennapi küzdelmeink vannak - tudtuk meg Neumajer Sárától. 

A színpadon 11 énekes csillogtatta meg a hangját. A szóló, valamint duettprodukciókban pedig megjelent a szerelmi szál, a magányosság, de a közösséghez való tartozás érzése is. A daljáték mellett persze a fiatalabbak is szerepet kaptak az esten, így a szolfézscsoport énekes, hangszeres műsorszámmal állt a közönség elé.

K-V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.