Horváth Jácint: Orbán Viktor viccet csinált a saját konzultációjából

facebook megosztás

Orbán Viktor viccet csinált a saját konzultációjából – fogalmazott Horváth Jácint a mai sajtótájékoztatóján. Az ÉVE-frakció politikusa elmondta, Kanizsa is csatlakozott ahhoz a civil kezdeményezéshez, amely a kormány legújabb kérdőívének összegyűjtését célozta meg. Nagykanizsán több mint 5 ezer lapot adtak le, ami az egyik legtöbb a vidéki városok közül.

A csütörtöki hírek is azt igazolják Horváth Jácint szerint, hogy egy több mint 10 milliárd forintba kerülő, propagandaeszközről van szó a nemzeti konzultáció esetében. Orbán Viktor ugyanis tegnap megszavazta az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot. Holott a kérdőív két pontja is a szomszédos országnak szánt uniós forrásról és a fegyverküldésről szólt, amit a kitöltők, így jelentős többségben a Fidesz szavazói, nem támogattak.

– Orbán Viktor megszavazta az Ukrajnának szánt támogatást, szerintem helyesen. De a másik feltétel, amit a konzultációban résztvevő és azt kitöltők 98 százaléka a miniszterelnöknek feltételül szabott, hogy megkapja az ország az EU-s pénzeket. Közben ezek kétharmada még mindig zárolva van. Semmi nem történt ebben az ügyben, semmi előrelépés, előrehaladás nem történt. Így tulajdonképpen viccet csinált a saját konzultációjából – mondta el Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

ÉVE

A dokumentumok összegyűjtését az aHang civil csoport kezdeményezte. Korábbi közleményük szerint ezzel akarnak rávilágítani arra, hogy az emberek propaganda helyett valódi kérdésekről – például az oktatásról helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani. Ehhez az akcióhoz Nagykanizsa is csatlakozott.

– Azt kell, hogy mondjam, hogy az eddigieknél ez sokkal-sokkal sikeresebb volt. Csak Nagykanizsán több mint 5 ezer ívet tudtunk összegyűjteni, mi biztosítottuk hozzá a helyet, összegyűjtöttük őket, és elküldtük, elvittük Budapestre, leadtuk az aHangnak már a múlt héten. De még a héten is érkeztek, szóval most ismét több mint 100 konzultáció nálunk van, ezeket újra postázni fogjuk – tette hozzá Horváth Jácint. 

A kezdeményezést több száz darabbal támogatta a környező települések közül Letenye, Bázakerettye és Liszó. Horváth Jácint azt is elmondta, ez a konzultáció már a fideszes szavazók között sem ért célt, hiszen a kipostázott ívek mindössze 20 százaléka lett visszaküldve.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.