Hajnalig mulattak a résztvevők az FC Nagykanizsa bálján

facebook megosztás

Idén is megrendezte alapítványi bálját az FC Nagykanizsa. Az eseményen több mint 370-en vettek részt szombat este a Kanizsa Arénában.

Több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a kanizsai egyesület alapítványi bálja, amelyet először tavaly rendeztek meg a Kanizsa Arénában. Az érdeklődést jól mutatja, hogy a 350 biztosított jegy több nappal a bál előtt elkelt. Kovács Tamás – aki idén jubilál, hiszen 10 éve tölti be az FC Nagykanizsa elnöki tisztségét - kiemelte, a futball az a tevékenység, amely az egyik legalkalmasabb közösségek összekovácsolására és az ilyen rendezvények is ezt biztosítják. A klubvezető a szülői közösség szerepét is hangsúlyozta, hiszen társadalmi munkával is hozzájárulnak ahhoz, hogy jobb körülményeket biztosítsanak az egyesületnél és ilyen eseményeket tudjanak szervezni.

- Hozzánk csaknem 300 gyerek jár, akik napról napra kapcsolatba kerülnek velünk. Ez azt jelenti, hogy több száz szülővel vagyunk napi kapcsolatban. Ők részben bizalmat helyeznek belénk, hogy a gyerekeiket hozzánk hozzák. Mi pedig felelősséggel tartozunk ezért, hogy olyan körülményeket, olyan képzést és olyan feltételeket biztosítsunk, hogy ezzel a bizalommal mi élni tudjunk – fogalmazott Kovács Tamás. 

foci bál

Balogh László először vett részt a futballbálon. Nagykanizsa polgármestere beszédében hangsúlyozta: városunknak jelentős sportmúltja van, amit érdemes megismerni, de a jelenlévők a tanúk rá, hogy szüksége van Kanizsának egy NB II-es focicsapatra.

- Nem sok olyan város van, ahol 1866-tól lehet sportegyesületet jegyezni. A foci az NTE által visszavezethető és nemcsak erre lehetünk büszkék, mert az Olajbányász révén is azt gondolom, hogy a gyökerek közösek. Szóval van mire büszkének lenni Nagykanizsának - mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

A bál programját tombolasorsolás is színesítette, a fődíj egy kétszemélyes VIP-belépő volt a Németország-Magyarország Eb-mérkőzésre. A résztvevő egyesületi tagok, játékosok és szurkolók a vacsorát követően hajnalig mulathattak a Kanizsa Arénában. A bál bevételét a nagykanizsai utánpótlásra fordították a szervezők.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.