Drogkereskedő hálózatot számoltak fel a zalai rendőrök - frissítve!

facebook megosztás

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot a zalai rendőrök. Az összehangolt akció során több mint 50 millió forint értékben foglaltak le amfetamint. A bíróság elrendelte a négy gyanúsított, köztük egy Zalaegerszegen elfogott férfi letartóztatását.

drog

Az ügy kapcsán tavaly kezdődött a nyomozás, akkor több zalaegerszegi személy ellen folytatott büntetőeljárást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, aminek eredményeként kiderült, hogy ugyanattól a fővárosi kereskedőtől vásárolták a kábítószert. Elfogásuk február 13-án Budapesten és Zalaegerszegen egy időben történt, miután az egyik gyanúsított autójában amfetaminolajat foglaltak le a zalai rendőrök.

– Az ügyben összesen lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot, ugyanakkor ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy a házkutatásokon tapasztaltak, az ott megtalált egyéb, nem kábítószert tartalmazó, de a kábítószer előállításához szükséges eszközök, illetve anyagok mennyisége alapján megalapozottan feltehető az, hogy ennek a lefoglalt kábítószer-mennyiségnek rövid időn belül a többszörösét képes lett volna előállítani a társaság – mondta el Major Gellért, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója. 

A budapesti gyanúsított ingatlanjában végzett házkutatás során a kábítószer kezeléséhez szükséges eszközöket és a hűtőszekrényben hét darab csomagot találtak a nyomozók. Utóbbiról a szakértők megállapították, hogy azok elkészített amfetamint tartalmaznak.

drog

– A Budapesten végrehajtott intézkedésekkel párhuzamosan Zalaegerszegen is több személyt eljárásba vontunk, ebből egy személy gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel. Őhozzá azonosítottunk egy lakást, amelyben a kutatás során 901 darab extasy tablettát találtunk, valamint fél kilónyi amfetaminport – fogalmazott Jandó Zoltán, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója. 

A zalaegerszegi férfinél az intézkedés során nagy mennyiségű készpénzt is találtak, ami feltehetőleg kábítószer-kereskedelemből származik. Összesen négy ember ellen indítottak eljárást, akiknek a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

T.CS.

fotók: police.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.