Az amatőr festő a gyermekkorából származó inspirációkat használja fel

facebook megosztás

Természet és fantázia – ezt a címet viseli a Hevesi Sándor Művelődési Központ színházi előcsarnokának legújabb kiállítása. Ezúttal egy amatőr festő, Kiss Nóra, a Semmelweis Egyetem gyógyszerészhallgatója mutatkozik be a nagyérdemű előtt.

Folyamatosan figyelemmel kísérte Dávidovics Mária Kiss Nóra fejlődését. A pedagógus, az alkotó családjának tagja és ő nyitotta meg az ifjú hölgy első nyilvános tárlatát, amely során betekintést nyerhettek az érdeklődők a gyógyszerészhallgató természethez, kultúrához való kötődésébe. Nóri egészen kicsi korától fogva nagypapájával járta a természetet, sokat beszélgettek, így inspirációt kapott és le is rajzolta, amit látott – mondta el Dávidovics Mária.

- Kezdetben csak színes ceruzával, grafittal rajzolt, később aztán meg is festette őket kedvenc festékeivel, akrillal, akvarellel. Ezek a képek a természetben, természetről készültek, a természet növényeiről, állatairól. Aztán ahogy a szakkörökön különböző művésztanárokkal, segítőkkel egyre több technikát, módszert ismert meg, változott a technikája, változtak az alkotásai – tette hozzá Dávidovics Mária.

kép

Kiss Nóra elmondta: szülei is már egész kicsi korában észrevették azt, másként nyúl a ceruzához, az ecsethez, mint a játékokhoz. A művészetek területén több mindent kipróbált, de végül ebben teljesedett ki.

- A nagymamáméknál töltöttem rengeteg időt, akik Zalakaroson éltek. Az ottani erdőkbe kijártunk rendszeresen sétálgatni, illetve a Balatonhoz is többször kijártunk hajózni, sétálni, a Balaton-Felvidékre. Az ottani érzések úgy maradtak meg bennem, mint egy nyugodt kikapcsolódás. És amikor úgy érzem, túl sok a stressz, és túl sok a feladat, olyankor a természethez visszanyúlva ugyanaz az érzés jön vissza, amit akkor átéltem. Amikor sétáltunk –fogalmazott Kiss Nóra. 

Kiss Nóra festményeit február 23-ig lehet megtekinteni a Hevesi Sándor Művelődési Központ színházi előcsarnokában.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.