A Péterfy-iskola csapata képviseli Kanizsát az országos döntőben

facebook megosztás

Bejutott a Péterfy-iskola csapata a játékos sportverseny diákolimpia fináléjába. A megmérettetés elődöntőjét ma tartották a Kanizsa Arénában. A végső győztes formáció mellett, Kanizsáról még a kőrösis diákok is bizonyíthattak a csütörtöki vetélkedőn.

Több mint 200 csapat nevezett a játékos sportverseny idei tanévének diákolimpiai megmérettetésére. Az eddig lezajlott selejtezők alapján két kanizsai intézmény a Péterfy és a Kőrösi csapata jutott be az országos elődöntőkben szereplő legjobb 40 iskola közé.

- Eddig nagyon jól teljesítettünk, most is örült Mónika néni és Feri bácsi, és szerintem büszkék lesznek ránk – mondta el Borda Zoé a Péterfy-iskola tanulója. 

A csapatok 18 alsó tagozatos diákból állnak, akikből feladatonként 12-en hajtják végre a versenyszámokat.

Pétery

- A legelső versenyt, a városit megnyertük, első helyezettek lettünk, a megyein is elsők lettünk és a cél most is, itt is elsők legyünk és továbbjussunk, mert eddig ez nem sikerült. Tavaly lettünk harmadikak, fél ponttal nyert ellenünk a Kőrösi – fogalmazott Horváth Áron Dávid a Péterfy-iskola tanulója. 

Nagy volt a tét tehát az országos elődöntőn, ahol 9 versenyszámban mérkőztek meg a csapatok.

A mozgáskoordinációt, ügyességet és gyorsaságot igénylő feladatok mellett az izgalom is szerepet játszott, hiszen csak a legjobb juthatott tovább automatikusan.

- Nyolc csapat, Mohácstól Dombóváron át, Kaposvár, Szombathely és Nagykanizsa, tehát az egész Dunántúlról nyolc csapat érkezett. A tét az országos döntőbe jutás, az első helyezett csapat bejut a legjobb 8 közé az országban. A második helyezett egy pótselejtezőn vehet részt, ahol még kivívhatja az országos döntőbe jutást – tudtuk meg Sneff Ferenc szervezőtől. 

A rendkívül kiélezett küzdelmet végül a Péterfy-iskola csapat tudta megnyerni 58 ponttal, így ők jutott be a március kilencedikei, kiskunhalasi döntőbe. A második helyezett 57 ponttal a szombathelyi Zrínyi-iskola csapata lett, harmadikként pedig ezúttal a kőrösis diákok végeztek 54 ponttal.

K-V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.