A 16. Fánkfesztivál kísérőprogramjaként nyújthattak segítséget

facebook megosztás

Farsangi véradást szerveztek ma délután a Sugár úti véradóban. Az Országos Farsangi Fánkfesztiválhoz kapcsolódóan már több, mint 10 éve nyújthatják segítő karjukat a véradók.

Nagyon fontosnak tartjuk a fesztivál kapcsán a társadalmi szerepvállalást, ezért számos szervezettel működünk együtt minden évben – hangsúlyozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház vezetője. A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete már több, mint egy évtizede szervez a rendezvényhez, valamint a farsangi időszakhoz kapcsolódó véradást. A Fánkfesztivál hivatalosan már tegnap elkezdődött a Thúry György Múzeumban, majd a mai segítségnyújtással folytatódott a program.

- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Vöröskereszt helyi munkatársaival együtt, közösen szervezhettük ezt a programot, mivel nagyon fontos a Farsangi Fánkfesztivál szempontjából a társadalmi szerepvállalás, ez végig követte a fesztivál eddigi programjait. Én azt gondolom, ha csak egy emberéletet mentünk meg, akkor már nagy dolgot vittünk véghez – tette hozzá Kámánné Szép Terézia.

véradás

Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője elmondta, az utóbbi évek tapasztalatai szerint a farsangi időszakban nagyobb kedvet kapnak az emberek a segítségnyújtásra, és nagy számban látogatnak el a véradóba.

- Maga a farsangi időszak szerintem az emberek életében egy ilyen pozitív irányú elmozdulást hoz elő, kicsit kiszabadulnak a hétköznapokból, szabadabbak. Igazából mi ezeken az alkalmakon kapunk, és próbáljuk létrehozni a véradást a farsang színességével. Elmondható, hogy a rászervezéseknek köszönhetően elég sokan eljönnek ezekre az alkalmakra, talán azóta változott a véradók száma a farsangi véradásokon, mióta nem tudunk kitelepülni, tehát a Covid, illetve a nem megfelelő támogatások egy kicsit keresztülhúzzák a terveinket, de így is próbáljuk kihozni belőle a maximumot, és bízunk benne, hogy ez a mai nap is sikeresen zárul – fogalmazott Goór Violetta.

A Vöröskereszt munkatársai legközelebb február 10-én szombaton, a murakeresztúri Mura Menti Malacságok alkalmával, 10 és 15 óra között, a helyi művelődési ház emeletén várják a segíteni vágyókat.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.