Elindult a fiataloknak szóló koncertsorozat a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Debütált a fiataloknak szóló „New Wave Sessions” koncertsorozat szombaton este a Medgyaszay Házban. A program első sztárvendége, az egyik hazai tehetségkutatóból is ismert, Beretka Ádám volt.

A Kanizsai Kulturális Központ és a Horizon Events programsorozatának célja, hogy megszólítsa a mai fiatalokat, akiket igyekeznek bevonzani az intézmény további programjaira is. Első alkalommal két fellépőt láthatott a közönség, az esti programot Vida Marci nyitotta. A 19 éves rapper négy éve kezdett el szövegeket írni, dalai többsége a romantikus csalódásokról szól.

- Mindegyikre más miatt vagyok büszke. Valamelyiknek a szövege vagy az, ahogyan megszületett a szám vagy valamelyiknek a klipje jó. De mindig egyébként a kiadatlanok között szokott lenni a kedvenc, de ha olyat kell mondanom, ami jelenleg is fent van Youtube-on, akkor az Ígérd meg című számom, amire a legbüszkébb vagyok jelenleg - nyilatkozta Vida Marci előadó. 

zene

Az X-faktor legutóbbi szériájában tűnt fel Beretka Ádám. A fiatal énekes-gitáros életében mindig jelen volt a zene, iskolásként komolyzenét tanult, majd két éve kezdett el saját dalokat kiadni. „Fekete rózsa” című szerzeménye több mint 1 millió megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztó portálon. Ádám úgy érzi jól tudja kezelni a hirtelen jött sikert és ismertséget.  

- Próbálkoztam rákészülni erre a dologra, hogy egyszer majd lehet valami. Úgy gondolom, hogy megtörténik ez a dolog, bármilyen előadóról is legyen szó, kettőt hátra lépünk és látjuk, hogy miben vagyunk. Utána tervezünk tovább, hogy „jó megvan az 1 millió, de lesz kettő, lesz három és lesznek nehezebb részek is”. Tudatosan próbáltam feldolgozni ezeket a dolgokat - fogalmazott Beretka Ádám zenész.

A New Wawe Seassions koncertsorozat február 24-én folytatódik a Medgyaszay Házban, akkor az elektronikus zenét játszó Ajsa Luna koncertjét rendezik meg. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.