A könyvtár egy kiállításon mutatja be az elmúlt két évtized fejlődését

facebook megosztás

A Halis István Városi Könyvtár elmúlt 20 évének fejlődését, a szolgáltatások alakulását, a rendezvényeket, tárlatokat vonultatja fel a bibliotéka aktuális, a napokban megnyílt kiállítása. Mint azt Czupi Gyula elmondta, az olvasók értékelik, hogy az intézmény halad a korral, de több korábbi fejlesztés, így a nagykar.hu is rendszeres használatban van.

Számos olyan tárlat várta az elmúlt két évtizedben a látogatókat, amelynek köszönhetően átfogó képet mutattak a szolgáltatásokról. A könyvtár halad a korral, így a könyvekhez, kultúrához való hozzáférés jelentős digitalizáción esett át az elmúlt két évtized alatt.

- A célunk az, hogy a magyar kultúrához való hozzáférés minél sokrétűbb – és általunk is termelt lehetőségeit mutassuk be. Nagyon fontos, hogy ez a 20 év az az időszak is egyben, amikor a klasszikus könyvtárhasználat átalakult. A szolgáltatások az internetre is átköltöztek. Mondjuk az a katalógus, ami eddig a szekrényekben volt, már az interneten is elérhető, ott van. Vagy a dokumentumokat most már elektronikusan is el lehet vinni, nagy részüket digitalizáltuk. Különösen a kanizsai tartalmakat – tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától. 

Az olvasás szerelmesei, a könyvtárban kutatók folyamatosan ismerkednek az újításokkal, ezt a visszajelzések alapján rendre örömmel veszik tudomásul az ott dolgozók.

- Ez a visszajelzés, hogy „hoppá, megint valamit csináltak, megint valami újdonság történt!” És a legfontosabb, a katalógusokat használják, a digitalizált folyóiratokat használják, a szolgáltatásokat, amelyek be lettek mutatva, létezőek és használják. Például a holmi.nagykar.hu Tarnóczky Attila nagyszerű munkája azóta is töretlenül használatban van - fogalmazott Czupi Gyula. 

A látogatók a könyvtár oszlopaira felhelyezett lapokon tekinthetik át a bibliotéka szolgáltatásainak elmúlt 20 éves fejlődését.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.