Rászorulóknak segítenek idén is az ünnepek előtt

facebook megosztás

Adományokat gyűjt idén is a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület. A december közepéig tartó jótékonysági akció végén ruhákat, játékokat és tartós élelmiszereket osztanak szét a rászorulók közt.

A Kanizsai Fiatalok Közösségének tagjai életében mindig fontos szerepe volt az ünnepi jótékonyságnak. Egy évtizeddel ezelőtt csatlakoztak a Nyilas Misi Szeretetdoboz akcióhoz, amelyben cipősdobozokban várták a felajánlásokat, több éve azonban már maguk állítják össze a csomagokat. Szollár-Nikolics Zsanna szerint évről évre egyre többen támogatják a kezdeményezésüket.

Csaknem 100 főről beszélünk az szerintem mutatja, hogy egész évben mennyi ember csatlakozik egy ilyen programhoz. Mert hiába van például adománypakolónk, ha nincs adományunk. Évről évre egyre több adományozónk van és egyre több falu kéri a segítségünket. Már vannak olyan falvak is, amelyek számítanak ránk és küldik, hogy mi az ő kis listájuk és családok szerint csomagolunk – tudtuk meg Szollár-Nikolics Zsannától, a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesületének vezetőjétől. 

Az adományokat a Kanizsai Fiatalok Közösségének klubházába várják a szervezők, a válogatást közösen végzik az egykori Aranyfény Egyesület önkénteseivel. Leginkább tartós élelmiszerre lenne még szükség a sikeres gyűjtéshez.

- Ami a mindennapi létszükséglethez kell. Tehát cukor, liszt, étolaj, esetleg száraztészta, tehát ami tovább eltartható. És a gyerekek miatt az édesség, most arra lenne a legnagyobb szükségünk. Ha valaki úgy érzi, hogy ebben tud segíteni, azt nagyon hálásan vennénk – mondta el Budavölgyi Magdolna.

A szeretetdoboz akcióban december 15-ig várják a felajánlásokat, ezt követően kezdik el kiszállítani a csomagokat a rászorulóknak.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsai Fiatalok Közössége)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.