Mosolyvarázs a hajléktalanszállón

facebook megosztás

A „Mosolyvarázs” a mai napon több intézménybe is megérkezett. A Kanizsai Fiatalok Közössége hosszú évek óta keresi fel karácsony közeledtével a város szociális intézményeit azzal a céllal, hogy valóban egy kis mosolyt csaljanak az idősebbek, az elesettek és a rászorulók arcára. A fiatalok ma a Teleki úti idősek otthonát, a Családok Átmeneti Otthonát és a hajléktalanszállót látogatták meg.

A fiatalok egyesületének megalakulása a „Mosolyvarázs” elnevezésű akcióhoz köthető, melynek létrehozását a szervezet elnökének saját életútja ihletett, és nővére emlékének szentelt.

– Azóta is azt gondolom, a legtöbb, amit ilyenkor adhatunk, az egy mosoly, egy kézfogás, egy kedves szó. Talán az vezérel minket, hogy visszakapjuk mi is, mert ahogy fogadnak minket, akik évek óta ismerik a csapat munkáját, és amilyen csillogó szemekkel nézik, vagy éppen meghatódva sírnak, és örülnek egy szaloncukornak, egy kedves szónak, szerintem ennél többet karácsonyra nem is kérhetnénk – mondta el Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnöke. 

Az ilyen és ehhez hasonló megmozdulások nagyon sokat jelentenek az ellátottaknak, a hajléktalanok többségének pedig még ennél is többet – fogalmazott a szálló vezetője.

– Az ő számukra sajnos nem ugyanazt jelenti az ünnep, mint a mi számunkra. Egyedül vannak, hiába a társaikkal, de az nem ugyanaz. Nem tudják úgy megosztani az örömeiket, a bánataikat, mint mi a családtagjainkkal. Inkább ilyenkor szomorúság, feszültség keletkezik bennük az ünnepek idejére, az ünnepek alatt. ezt szeretnénk ezzel a kis műsorral is feloldani. Hogy érezzék, nincsenek egyedül, van, aki figyel rájuk – hangsúlyozta Szőke Rózsa, az Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely vezetője. 

A fiatalok szociális érzékenységét jól fémjelzi, hogy évről-évre egyre többen szeretnének részt venni a „Mosolyvarázsban”.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.