Mi lesz az uszodával?

facebook megosztás

Nem tudni, hogy mit válaszolt Lázár János a kanizsai uszodaprojekt kapcsán. A városvezetés nemrégiben fogadta el a felmentési kérelmet, ami után az ügy az építési és közlekedési miniszterhez került, így Lázár János dönthet arról, hogy megvalósul-e a 2015-ben Orbán Viktor által megígért beruházás. A hétfői bizottsági ülésen elhangzottak szerint Kanizsa is megkaphatta a miniszteri levelet, de azt Balogh László nem ismertette a képviselőkkel.

November 2-án zárta le a kormány a Modern Városok Programot, amelynek részeként összesen hat fejlesztés valósult volna meg Nagykanizsán. Az Orbán Viktor által bejelent projektek közül egyedül a Kanizsa Aréna nyitott meg, a versenyuszoda, a konferencia-központ építése, valamint a ferences kolostor munkálatai el sem kezdődtek, ahogy a délkeleti elkerülőúté sem. Nagykanizsa Egerhez hasonlóan felmentési kérelmet kért az uszoda ügyében, hogy megvalósíthassa a komplexum megépítését. Az egri önkormányzat a múlt hónap végén megkapta a beadvány elutasítását a kanizsai városatyák azonban egyelőre nem tudják Lázár János miniszter válaszát. Fodor Csaba szerint ez a helyzet azért állhatott elő, mert a polgármester nem hajlandó tájékoztatni őket, ezért határozati javaslatban kötelezték Balogh Lászlót, hogy valamennyi képviselőt informálja az ügyben.  

- Jogunk van tudni, hogy mikor kell visszafizetni azt a 6000 millió forintot, ami erre a beruházásra volt félretéve. Csak egyszerűen 2015 óta a fideszes országgyűlési képviselő, a fideszes polgármester és a fideszes többség 2019-ig nem tett semmit ennek érdekében. Mint ahogy nem tettek semmit a ferences kolostor megvalósulása érdekében - fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. 

uszoda

A döntés az Ügyrendi, Jogi, Nemzetpolitikai és Közrendi Bizottság hétfői, soron kívüli ülésén született meg. Balogh Lászlónak a december 14-i közgyűlésen kell beszámolnia a Modern Városok Programban kapott források sorsáról.

- Elviekben a pénz rendelkezésre állt, gyakorlatilag ez igazolja, hogy ezt a 6 milliárd forintot az ő mulasztásuk, hibájuk miatt vissza kell fizetni. És nem készült el az 50 méteres uszoda, amire a városnak igenis nagy szüksége lett volna. Ez mondjuk szégyen és éghet a képük – tette hozzá Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. 

Amikor a versenyuszodát nyolc évvel ezelőtt bejelentették, még tábla hirdette, hogy 2019. decemberében megnyitja kapuit az 50X25 méteres medencével ellátott, lelátóval, konditeremmel felszerelt komplexum.

 

K.T. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.