Kóruskoncert Szepetneken

facebook megosztás

Tizenhatodszor rendezte meg a karácsonyi programját a Királyi Kórus. Az ünnepélyes hangversenyre megtelt a szepetneki evangélikus templom.

Hagyományosan a szenteste előtti utolsó vasárnap bonyolítják le a Királyi Karácsonyt. A szervezők az elmúlt 16 évben, 2020-at kivéve, mindig meg tudták tartani a programot, ami a legfontosabb eseménynek számít a helyi kórus életében.  A tagok folyamatosan készültek a fellépésre. 

- Az adventi időszakban erre rágyorsítunk és mindig nagy figyelem kíséri, úgy a kórus tagjai, mind pedig a környezetünk is nagy érdeklődést mutat a koncert iránt. A rendezvényünk támogatásokból jöhetett létre minden évben, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a helyszínt biztosító evangélikus templom támogatásából – fogalmazott Major Györgyné, a Királyi Kórus tagja.

kórus

A kórustagok heti egyszer tudnak próbálni, a fellépésükön több nyelven is adtak elő dalokat. Kollonay Krisztina karnagy az est során szólistaként is a közönség elé állt.

- Mindenből próbálunk egy kicsit adni, magyar nyelvű karácsonyi dallamokkal. Megszólal benne német nyelvű is. Nagyon szeretjük a latin nyelvű dallamokat és egy kis angol nyelvűbe is belekóstoltunk – tudtuk meg Kollonay Krisztinától, a Királyi Kórus karnagyától.

Az ünnepi hangversenyen a Veseli Zbor Horvát Kórus, a Nefelejcs Kórus, valamint a Királyi Pál Általános Iskola tanulói is közreműködtek.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.