ÉVE: a polgármester akadályozza a Hevesi-Rózsa utca körforgalmát?

facebook megosztás

A polgármester ismételten a város ellen cselekszik és minden beruházást késleltet – jelentette ki Fodor Csaba az Ügyrendi, Jogi, Nemzetpolitikai és Közrendi Bizottság hétfői ülésén. Az ÉVE frakcióvezetője szerint a Magyar Közút Zrt. már november elején elküldte azt a megállapodást, amely alapján elindulhatott volna a Hevesi és Rózsa út kereszteződésénél kijelölt körforgalom megépítése, ám Balogh László az ügyet nem vitte be a közgyűlés elé és így a kivitelezés még nem kezdődhetett el.

A képviselők augusztus 30-án döntöttek arról, hogy még idén elindulhatnak a munkálatok a Hevesi-Rózsa kereszteződésben, de a tervekről már 2020-ban nyilatkozott a Kanizsa Újságnak Fodor Csaba. Ez az útszakasz az egyik legforgalmasabbnak számít a Keleti városrészben és a szakemberek is egy körforgalom felépítését javasolták. A költségvetésben a városatyák 87 millió forintot különítettek el a beruházásra, amely azonban addig nem kezdődhet el, míg a közgyűlés elé nem kerül az arra vonatkozó szerződéstervezet.

- Mindezt a megállapodást nem volt hajlandó behozni még a november 27-i közgyűlésre sem, Balogh László, hogy jóváhagyhatja-e a közgyűlés, mert kell hozzá a közgyűlési jóváhagyás. Ő húzza az időt – bízunk benne, hogy december 14-re talán behozza -, de arra is már csak azért, mert kötelezzük, hogy dolgozzon és tegyen a város érdekében. Ezzel azt éri el, hogy ne valósulhasson meg ez a beruházás sem – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

körforgalom

Fodor Csaba úgy fogalmazott, az anyagi háttér biztosítva van a projekthez és hamar megvalósítható lenne, ha Balogh László és Cseresnyés Péter nem akadályoznák. A frakcióvezető kiemelte, ahhoz, hogy lássák a novemberben megérkezett szerződést, soron kívüli bizottsági ülést kellett összehívniuk. A körforgalomra szánt keretösszeg csak a 2023-as költségvetési évre vonatkozik, ha addig nem sikerül megvalósítani az első lépéseket, akkor a képviselőknek jövőre újra dönteniük kell a kérdésben.

- Ez az összeg, ha nem kerül az idén elköltésre, akkor bekerülhet a maradvány közé és majd a maradványból lehet felhasználni. De akkor is csak úgy, ha a 2024. évi költségvetésben ez tervezésre kerül. Ez egy kicsit róka fogta csuka helyzet, de elkeserítő. Meg fogjuk mi oldani ezt a kis malőrjét, amit csinált és okozott nekünk, mi a pénzt biztosítani fogjuk. És ezt meg fogjuk csinálni – tette hozzá Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A következő közgyűlést december 14-re hívta össze a polgármester, adásunk pillanatában a körforgalommal kapcsolatos megállapodás nem szerepel a feltöltött napirendek listáján.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV) 
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.