Az új buszmegállók jók, de a járatokkal sok a baj

facebook megosztás

Elkészült az új buszmegálló a kórház mellett. Néhány napja már fedett váró fogadja az utasokat, ugyanakkor az online térben elég sok kritika fogadta a kisebb fejlesztést, mondván nincs oldala, így „nem véd semmitől”. Az általunk megkérdezett utasok mind örültek, hogy ezentúl legalább nem esőben kell a buszt várni, de az átalakított menetrendet továbbra is nehezen tudják elfogadni.

Már 2022-ben interpellált a kérdésben Berta Krisztián, aki aztán nemrég pozitív választ kapott a váró kiépítésre Balogh Lászlótól, de a polgármesteri levélben is leírták: a járda, az úttest és a kórház kerítése olyan közel van egymáshoz, hogy csak erre a nyitott oldalú buszváróra van lehetőség.

- Ide fizikailag nem lehet oldalfalas várót telepíteni, hiszen akkor a járdából foglalunk el annyit, hogy akadályozzuk a gyalogosforgalmat. Felvetődött még az is, hogy miért nem a kerítést toltuk beljebb a kórház felé. Tudni kell, hogy ez a kerítés védelem alatt áll, ehhez nem lehet csak úgy hozzányúlni és látni is lehet a kerítésen, hogy ez a kanizsai polgárok felajánlásából, adakozásából és összefogásából valósult meg jött létre anno. S annak sem örülne senki, ha az ő általa megvalósított kerítéselem tűnne el vagy menne beljebb – fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A szemközti oldalon sokan éppen a 7-es buszt várták. Az új buszmegálló szerintük jó döntés volt, de többen úgy látják, , hiába a többszöri menetrend-módosítás, eddig csak megnehezíti a nyugdíjasok mindennapjait.

buszmegálló

- A megállót nagyon jó, hogy megcsinálták, az üveges megállót. Főleg télen, pláne, hogy itt nagyobb huzat is van. Az jó, de buszt is csináljanak vagy rendeljenek. Ne futballpályát, buszt. Buszt! – mondta Frimanné.

- Nekem is ez a véleményem, a közlekedés rosszabbodott. Nem lett jobb, rosszabbodott. Sajnos ez van – tette hozzá Kovács Györgyné.

A város öt pontján cserélték ki a régi várókat, míg a kórháznál egy újat szereltek fel. Az utasok további hasonló munkákat is támogatnának.

Ezeknek a megállóknak az elhelyezése nagyon jó. Meg azt a kis padot is behúzták maguknak. Én a Lámpagyár utca sarkán lakom, jó lenne, ha oda is lehetne egy ilyet rakni, mert ott elég sokan megállnak – tudtuk meg egy helyi lakostól.

Úgy tudjuk, interjúalanyunknak igaza lehet, hiszen a Via Kanizsának hasonló tervei vannak az öt régi buszmegállóval. Ennek részleteiről, terveink szerint, jövő héten beszámolunk.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.