A második helyezettek érkeznek Kanizsára

facebook megosztás

Komlón győzött a Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabda-együttese, míg a szintén harmadik vonalban szereplő kanizsai hölgyek Siófokon szenvedtek vereséget.

Pécsi VSE (7.) – Nagykanizsa (1.) 34-43 (19-24)

NB II E csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 10. forduló. Komló, 40 néző. Vezette: Meilinger, Szabadi.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 11/2, Kovacsics 2, Hári 4, Bognár 4, Szabó G. 7, Sass 3. Csere: Kovács A. (kapus), Balogh P., Péter B., Németh B., Füstös 4, Apró 3/1, Vadász, Báder 5. Edző: Csalló Ádám.

Ahhoz képest, hogy a Pécsi VSE a tabella alsó felében tanyázik, Komlón igencsak határozottan igyekeztek nyitni a találkozót. Csalló Ádám legénysége, nem csupán elhúzni nem tudott, de a pécsiek még 9-9-nél is egyenlítettek. Bognár Patrikék góljaira sorra jöttek ezt követően is a hazaiak válaszai, csak amikor Csordás Marcell csapata 19. gólját szerezte, talán onnan számítható egy fordulópont. Bár a második félidő elején a PVSE még tudott zárkózni, viszont a kanizsaiak is tudtak újítani, s szerezték meg végül a két pontot a szombati rangadójuk (Tungsram-sportcsarnok, 16 óra) előtt, melyet a dél-zalai városban az évet záró forduló előtt második helyen álló Hőgyészi SC-vel szemben vívhatnak.

 

Siófok KC (1.) – Tungsram SE Nagykanizsa (8.) 36-26 (19-12)

NB II E csoport női kézilabda-mérkőzés, 10. forduló. Siófok, 80 néző. Vezette: Snóbli B., Snóbli Gy.

Tungsram SE: Dudora – Csivre V. 3, Balogh B. Ács, Horváth A. 13, Burghardt 6/2, Szmodics V. 2. Csere: Tóth V. (kapus), Andor 2/1, Farsang, Kovács B., Kovács D. Edző: Tóth László.

Az éllovas Siófokhoz látogatott a sereghajtó Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabda együttese, s a hazaiak ugyan próbáltak mielőbb meglépni ellenfelüktől, a Kanizsa a 8. percben 5-4-re is felzárkózott. Az újabb hazai lendületet követően 9-6-ra ismét a dél-zalaiak jöttek fel, de a 10-7 is azt jelentette, hogy a tabellán első Balaton-partiak nem tudtak addig igazán elhúzni. A mérkőzés 20. percétől már markánsabb különbség körvonalazódott a felek között, ami a találkozó második harminc percében olyan eredményállást hozott magával, hogy a két együttes között a nyolc-tíz találatnyi eltérés lényegében állandósult. Vasárnap (Tungsram-csarnok, 15 óra) a nagykanizsai női együtteshez – az idei utolsó forduló keretében - a jelenlegi második Mohács érkezik.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.