Télből a nyárba

facebook megosztás

Az egzotikus országok számítanak népszerűnek az utazók körében a téli időszakban. Tulézi Anikó, az egyik nagykanizsai utazási iroda vezetője stábunknak elmondta, a hideg évszakban történő utakat érdemes már korábban lefoglalni.

A nyaralási időszakot követően hagyományosan egy rövid átmeneti időszak következik be az utazási irodák életében, amikor kevesebb foglalást regisztrálhatnak. A piac a téli hónapokban szokott ismét élénkülni. Tulézi Anikó úgy látja, azok akik betérnek hozzájuk főleg azokat az országokat keresik ahol melegben tölthetik el hétköznapjaikat, ilyen Omán, az Egyesült Arab Emírségek és a Maldív-szigetek. A Covid-időszakhoz képest az utazók helyzete is könnyebbé vált a közlekedést illetően.

- Szerintem nagyjából ugyanaz maradt. Most sokkal több, könnyen elérhető charterjárattal vagy közvetlen járattal Budapestről elérhető úti cél van. Most sokkal egyszerűbb egy charterjáratra felülni és hét óra múlva egy meleg tengerparton kiszállni, mint mondjuk beülni egy autóba és elautózni a francia Alpokba – fogalmazott Tulézi Anikó, a Hello Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Az utazási szakember hangsúlyozta, a drágább utak kezdenek háttérbe szorulni a gazdasági helyzet miatt, az emberek közül ezért egyre többen élnek az előfoglalási lehetőséggel. Ilyenkor nem kell a teljes összeget befizetniük, de már be tudják biztosítani úticéljukat.

utazás

- Mindig az előfoglalás adja a legnagyobb kedvezményt. Aki előfoglalásban foglalja be, sokkal több kedvezményt kap, mint aki egy last minute utat foglal be, akár egy katalógus áron történő utazást foglal be. Sokkal nagyobbak az előfoglalási kedvezmények – tette hozzá Tulézi Anikó, a Hello Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Tulézi Anikó hozzátette, a síutak keresése nem számít elterjedtnek az utazók részéről, a többség ezeket a teleléseket saját maga intézi el, vagy íratja be a gyermekeit sítáborokba.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.