Pasztell- és olajképek tárlata a Hevesi Iskolában

facebook megosztás

Barátok a művészetben címmel nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Általános Iskolában. Gécseg András és Ziegler-Németh Ferenc évek óta baráti viszonyt ápol egymással, most egy közös tárlaton mutatják be alkotásaikat az intézmény tanulóinak.

képek

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

A tárlatot a gyerekek zenés műsorával nyitották meg, majd bemutatták a két festő munkáit. Gécseg András fiatal kora óta foglalkozik művészettel. Elmondta, mindig arra törekedett, hogy megalkossa a saját stílusát, kedvencei közé a tájképek tartoznak.

– Huszonéves koromban kezdtem el olajképeket festeni, aztán jött egy kisebb szünet vagy hosszabb szünet, és újra elkezdtem olajjal dolgozni, de mellette elkezdtem pasztellkrétát használni, és ez szerelem lett. A pasztellt gyakorlatilag 10 éve használom, amiről jobban ismernek országosan, és ezt a pasztelltechnikát most már oktatom is, tehát kurzusokat tartok. A pasztell a szerelem, de mellette olajjal festek, és érdekel az akvarell és az akriltechnika is – fogalmazott Gécseg András festőművész.

A kiállításon Ziegler-Németh Ferenc is bemutatta pasztell- és olajképeit, ő 1997 óta foglalkozik festészettel. Hangsúlyozta, legszívesebben portrékat fest, amelyek közül a Matrózmese című alkotását tartja a legkiemelkedőbbnek. Hozzátette, a tárlaton az általa leginkább kedvelt alkotásait mutatja be.

– Általában minden kiállításnál ez a fő elem. A központi jelentősége mindig a kiállításnak az, hogy az ember mindig azokat a képeket szeretné kiállítani, bemutatni, amelyek valahogy közelebb állnak a szívéhez, tehát nem tematika alapján, hanem amit szívesen megmutat a közönségnek. Ez alkalommal is így van ez – mondta Ziegler-Németh Ferenc festőművész.

A kiállítás november 24-ig minden iskolanapon látogatható 8 és 16 óra között az iskola aulájában.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.