Országos karate bajnokság Kanizsán

facebook megosztás

Másodszor rendezték meg a Magyar IKU Karate Szövetség országos bajnokságát. Vasárnap a Kanizsa Arénában a fiataloktól kezdve a felnőtt versenyzőkig, a résztvevők több kategóriában bizonyíthattak

Budapest, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Csurgó – csupán néhány város, ahonnan versenyzők érkeztek a Kanizsán megrendezett bajnokságra. Mint azt Feszt Norbert, a Magyar IKU Karate Szövetség elnöke elmondta: egyéni és csoportos formagyakorlat, valamint küzdelem kategóriákban zajlott a megmérettetés.

- A résztvevőink közül olyan 60 főt sikerült nevezni, ők természetesen több versenyszámban is indultak. Van, aki több versenyszámban, csoportban és küzdelemben is indul – fogalmazott Feszt Norbert, a Magyar IKU Karate Szövetség elnöke. 

A szövetség már több rangos eseményen elindította a versenyzőit és szép eredményekkel tértek haza a tagok. A hétvégi megmérettetés erőviszonyait latolgatva Feszt Norbert elmondta: vannak a csapatokban kezdők és szinte profik is, ezért az ilyen és ehhez hasonló kiírások a fair play szellemében zajlanak.

karate

- A csapatok között indítottunk teljesen kezdő csapatokat és részt vehetnek azok a profi versenyzők is, akik benne vannak a válogatottban és vettek részt Eb-n, vagy akár érmesek lettek országos bajnokságon is. Ők természetesen teljesen más kategóriában indulnak, elválasztottuk őket, kezdőkategória és haladókategória – tette hozzá  Feszt Norbert, a Magyar IKU Karate Szövetség elnöke. 

A verseny végén, az éremösszesítések után kiderült, a hétvégi tornát a nagykanizsai KIME Shotokan Karate Egyesület nyerte, ezüstöt kapott a szatmárnémetiből érkezett csapat, míg bronzot ért el a zalaegerszegi egyesület.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.