Lesz korlát és a víz ellen is tesznek a Munkás utcai parkolónál

facebook megosztás

A Munkás utca új parkolója kapcsán is született döntés a mai soron kívüli közgyűlésen. Az előterjesztés most korlátok elhelyezéséről szólt, amit a testület egyhangúlag el is fogadott. A felek azonban a leghosszabb vitát mégis itt produkálták, hiszen még a pandémia és Vlagyimir Putyin is szóba került.

Több jelentős hiányzóval látott ma munkához a testület, hiszen Balogh László polgármester és Dénes Sándor önkormányzati képviselő nem vett rész az ülésen. A polgármester hiányában Bizzer András, alpolgármester vezette az ülést, ami a 17 napirend ellenére meglepően gyors és mondhatni csendes volt. Nem hozott jelentősebb vitát az sem, hogy harmadik nekifutás után is levette az ÉVE-frakció a pingpongosok és a sakkozók utólagos támogatási kérelmét. Ezek az összegek 2 millió, valamint 550 ezer forintról szóltak.

közgyűlés

Az Ipari Park gondozása és a Munkás utca új parkolója volt az, ami némi vitát kreált a felek között. Utóbbi kapcsán ma Bizzer András hozta be azt a javaslatot, hogy a Via mintegy 656 ezer forintért építsen korlátot. Fodor Csaba szerint ezt a kérdést jobb lett volna komplexen kezelni, hiszen a parkoló körül még számos ügy vár megoldásra. A legfontosabb, amit szerkesztőségünknek is jeleztek a lakók, hogy a Munkás utca 10-nél megáll a víz, így kárt okozhat a lakásokban. A frakcióvezető azt is hozzátette, hogy az 588 milliós forrás nem a kormány támogatása volt, hanem olyan, mintha a tolvaj az ellopott pénz felét visszaadta volna. Erre Szabó Szilárd reflektált úgy, hogy a kormány a Covid alatt nem elvette a pénzt, hanem a helyi vállalkozóknál hagyta. Bizzer András ismét felhozta a Víztorony 142 millióját is, amit szerinte az ÉVE hagyott elveszni. Erre úgyszintén Fodor Csaba reagált, miszerint lehet sok dologgal okolni az ÉVE-frakciót, de azzal nem, hogy az oroszok agressziója hozzájuk köthető. A háború pedig eredményezte a Sberbank-csődjét, a Víztorony közbeszerzést pedig fedezet nélkül nem lehetett kiírni. Visszakanyarodva az eredeti napirendhez, eldőlt, hogy még idén elkészíti a kerítést a Via, míg a további problémák orvoslására a 2024-es költségvetés terhére térhet vissza a városvezetés. A közgyűlés további részleteit a kanizsamediahaz.hu Percről percre rovatában olvashatják.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.