Kiderült, hogy körözik

facebook megosztás

Embercsempészés miatt folyik nyomozás Zalában azzal a férfival szemben, akit a török hatóságok életellenes bűncselekmények miatt kerestek.

A körzeti megbízottak 2023. november 16-án, a 76-os főúton, Sármellék közelében egy kisteherautót akartak ellenőrizni. A sofőr meglátva a rendőröket továbbhajtott, majd bekanyarodott egy földes útra, ahol megállt és elszaladt. A hátrahagyott járműben tíz illegális migránst találtak az egyenruhások, akik török állampolgárnak vallották magukat. Meghallgatásukat követően idegenrendészeti eljárás indult velük szemben.

A 27 éves török embercsempészt és bűntársát néhány nappal később fogták el a rendőrök Székesfehérvár közelében. A két férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A 23 éves gyanúsítottról kiderült, hogy a török hatóságok lőfegyver birtoklásáért, emberölésért, valamint fegyveres terrorszervezetben részvételért adtak ki elfogatóparancsot ellene.

 

police.hu

(Borítókép: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.