Jók lehetnek a legfiatalabb ökölvívóik is

facebook megosztás

Az U12-es és serdülő ökölvívók egri országos bajnokságán a 66 egyesület 244 versenyzője között ott lehettek a Kanizsa Boksz Klub növendékei is.

A kanizsai indulók közül az U12-es korosztályban Kiss Benedek 65 kg-ban bronzérmes lett, s miként azt vezetőedzője, Tóth László elmondta, a fiatal öklöző már az utóbbi időszakában is jelentős fejlődésen ment keresztül, a későbbiekben igazán jó versenyző válhat belőle.

Varga Barnabás serdülő 60 kg-ban indult élete első versenyén szerepelhetett, szoros meccsen azonban – még a selejtezők során - alulmaradt a későbbi ezüstérmessel szemben a selejtezőben, így helyezés nélkül zárt.

Szentes Jácint ugyanakkor korábban nyert már meg országos utánpótlás Magyar Kupát, ami után a válogatott keretébe is bekerült. Akkor megsérült, elszakadt a bokaszalagja, s ez hosszú felépülést igényelt, az országosra aztán teljesen felépült. A legnépesebb súlycsoportban, 57 kg-ban indult, ahol 2 pontozásos és egy döntő fölényes győzelmével beverekedte magát a döntőbe. A fináléban nagyon jó és taktikus mérkőzést bokszolt, de alulmaradt a szintén válogatott ellenfelével szemben, Jácint tehát ezüstéremmel zárt. Összességében a KBK versenyzői (képünkön edzőikkel) ügyesen teljesítettek, ami biztató a jövőjükre nézve.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.