Ismerkedés a dixiland zenei műfajjal

facebook megosztás

Elindult az ifjúsági zenei bérlet idei évada. Az első programon a gyerekek a dixiland műfajával ismerkedhettek a HSMK-ban.

zene

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

Az ifjúsági zenei bérlet programsorozat tavasszal rajtolt, akkor a kicsiknek szerveztek három előadásból álló zenei ismerkedést. Mint azt Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület alelnöke elmondta: céljuk alapvetően az igényes zene megszerettetése, - ebben az évadban már a nagyobbak, a középiskolások felé is nyitottak.

- Kicsik is vannak, viszont sikerült a középiskolás generációt is megnyerni, nekik is lesz ma egy előadás, összesen két előadást láthatnak ma a gyerekek. Ez a bérlet első előadása, a tanév során még 3-3 előadás lesz mind a két korosztálynak – fogalmazott Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület alelnöke. 

A dixiland zenének sajátos hangulata van, a kezdeményezés sikeresen elérte a célközönséget, a kisiskolásokat és a középiskolásokat.

- A bérlet célja az, hogy a zenei műfajok sokaságát megmutassa, nem fókuszálunk csupán a klasszikus zenére. Bár ugye, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület azért van, hogy a klasszikus zenét népszerűsítse, de én azt gondolom, az is a feladatunk, hogy a számos, szebbnél szebb zenei műfajt a gyerekek megismerjék – mondta Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület alelnöke. 

Az évad első bérletes előadásának vendége a hévízi Happy Dixiland Band volt.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.