Hagyományőrző dalostalálkozót tartottak Figyeházon

facebook megosztás

Nyolcadszor rendeztek dalostalálkozót Fityeházon. A horvát ajkú település célkitűzése az, hogy a helyi hagyományok, így a nóták is fennmaradjanak, át tudják adni az utódoknak ezt az örökséget. Emellett minden esztendőben vendégül látják a barátaikat, a dalos társakat.

Szombaton délután nagy volt a sürgés-forgás a fityeházi kultúrotthon környékén, a vendéglátók már reggel óta készültek az érkezők fogadására. Mint azt Takácsné Magdics Anna, a népdalkör vezetője elmondta: minden esztendőben egy kiemelt esemény, amikor saját otthonukban köszönthetik a barátaikat. A színpadi produkciók rendkívül színesek voltak ezen a napon.

- Ez a falu horvát nemzetiségű község is, horvát népdalokat is énekelünk, magyar népdalokat is énekelünk, de a repertoárunkban szerepelnek régi slágerek, operettek, cigány dalok is. Mindent énekelünk, ami szórakoztat, mert az is kell a nézőknek – mondta Takácsné Magdics Anna, a Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör vezetője. 

A meghívott csapatok között a kanizsaiak számára is ismerős arcokat lehetett látni. A MOL Bányász Nyugdíjas Klub dalköre, a Mamik örömmel fogadta a meghívást. A jó kedélyéről elhíresült, kanizsai dalos társaság több éve jó kapcsolatot ápol a fityeháziakkal.

zene

- Ez a barátság abból is áll, hogy jól érezzük magunkat együtt. A hagyományt akarjuk őrizni, továbbadni. Mi már mondjuk 27 éve őrizzük ezt a hagyományt, és még mindig megyünk, mindenhova – fogalmazott Gaál Ferencné a Mamik Dalkör vezetője. 

A résztvevők egy igazán hangulatos napot töltöttek el együtt Fityeházon.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.