Gasztro - Baconbe csomagolt csirkemell, süteményekkel

facebook megosztás

Temesi Anna süteményeit nemcsak az unokái, hanem az egész családja szereti. Mindig figyelembe veszi a kívánságukat, és aszerint fog hozzá a bevásárláshoz és a sütéshez. A felhőszeletet a fiamék szeretik, a négerkockát pedig az unokáim. A felhőszeletből megmaradt tojásokat felhasználtam a négerkockához, azért olyan szép, magas a habja – jegyezte meg elégedetten Panni.

 

A néger kocka hozzávalói:

A tésztához: 6 tojássárgája, 30 dkg cukor, 15 dkg zsír, kb. 4 dl tej, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó.

Elkészítése: A kakaós tésztához a cukrot a tojássárgákkal habosítjuk, és hozzákeverjük a zsírt. Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. A cukros tojáshabhoz hozzáadagoljuk a tejet, a kakaós lisztet, és megsütjük.

 

A hab és a csokimáz hozzávalói: 6 tojásfehérje, 35 dkg cukor, 4 ek tej, 15 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó.

Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött keményre felverjük, és rákenjük a kihűlt tésztára. A tetejére csokimázt teszünk. Ehhez a cukrot, a tejet, a kakaóport lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor teljesen elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a puha margarint, és simára keverjük.  

 

A felhőszelet hozzávalói:

25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 sárgája, 1 ek rum, 1 kávéskanál szódapor, 5 dkg margarin, 1 ek méz.

Elkészítése: A hozzávalókból 2 lapot sütünk, egyiket még melegen feldaraboljuk, ahogy szeretnénk.

 

A krém hozzávalói és elkészítése: 1 liter tej, 2 ek liszt, 3 tojássárgája. Ezeket keményre főzzük. 20 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot kikeverünk, majd a kihűlt krémmel összekeverjük, és rákenjük az egyik lapra. A tetejére 0,5 liter keményre vert tejszínt kenünk. Végül rárakjuk a feldarabolt tésztákat, és pár óra pihenés után szeleteljük.

 

A baconbe csomagolt csirkemell hozzávalói és elkészítése:

1 egész csirkemell csont és bőr nélkül, és 1 csomag bacon szalonna. A feldarabolt csirkemellet gyengén besózzuk, borsozzuk, és megszórjuk curry porral. Fokhagyma darabokat tűzdelünk bele, becsomagoljuk 1-1 szelet szalonnával, és sütjük.

 

BAKONYI Erzsébet

(Megjelent a Kanizsa Újság 2023. november 15-ei számában)

gasztro_1115

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.