Fontos győzelmet arattak idehaza

facebook megosztás

Hazai pályán jobbnak bizonyult az MTK II-nél az FC Nagykanizsa. A dél-zalaiak számos helyzetet alakítottak ki a szombati találkozón, amit végül 3-2-re nyertek meg. A hazaiak közül János Norbert, Lőrincz Bence és Szilágyi Adrián volt eredményes. 

Jó iramban és MTK labdabirtoklási fölénnyel kezdődött a találkozó. A két csapat fővárosi összecsapása 1-1-es eredménnyel ért véget, de az az állás inkább a Kanizsa számára volt hízelgő. Az akkori hibákból úgy tűnik tanult a dél-zalai együttes, hiszen a házigazdák ezúttal az első lehetőségüket gólra is váltották.

A következő 10 percben 5 komoly lehetősége is volt a Kanizsának ahhoz, hogy kétgólosra növelje az előnyét. Elsőként János lövése pattant le egy vendég védőről. Majd Szanyi nagy bedobása után került a labda Lőrincz elé, akinek a lövése szintén nem találta el a kaput. Az ezt követő szögletből ismét a kanizsai házi gólkirály veszélyeztetett, de közvetlen közelről fölé fejelt. Nem sok kellett az újabb Lőrincz-lehetőséghez: ezúttal Szabó-Kondor volt a labda útja, majd János adott nagyon okos passzt, de Lőrincz lövését végül kivágták a gólvonalról, és a második hullámban érkező Varga is csak az oldalhálót találta el. Itt még mindig nem volt vége a hazai lehetőségeknek, Kondor balról kapott jó beívelést Szökrönyöstől, de a fejes nem találta el az MTK kapuját.

A játékrész utolsó harmadára a fővárosi kék-fehérek kijöttek a szorításból, főleg a Kovács-Zuigéber páros mozgott veszélyesen: utóbbi éles szögből leadott lövését bravúrral védte Haála. Aztán Kovács is hasonló pozícióba került, ő azonban jócskán fölé vágta a labdát.

foci

A második játékrészt is jó iramban kezdték a felek, és ezúttal az MTK használta ki az első adódó helyzetét.

A vendégek egyenlítése azonban nem vetette vissza a Kanizsát, Gombos Zsolt együttese ment előre, elsőként Szilágyi vehette volna vissza a vezetést, de fejesét nagy bravúrral tolta ki Balázs. A következő akciót azonban már kihasználta a piros-kék csapat, és Lőrincz Bencének végül összejött a gól, ami a tizedik volt neki a szezonban. Az MTK-t érezhetően megfogta a találat, amit meg is büntettek a vendéglátók. Szanyi jól indította el Lőrinczet, aki Jánost találta meg. Az első lövés még lepattant, de érkezett Szilágyi, aki kilőtte az alsót.

Ezzel a kanizsaiak egyik legjobbja úgy tűnt, eldönti a találkozót, hiszen a hátralévő bő 20 perc csendesen csordogált az Olajbányász-stadionban. Az MTK aztán egy szöglet utáni fejessel zárkózott, szorossá téve az utolsó perceket. Vas Milán gólját követően jöttek előre a fővárosiak, de ez a hajrá már későinek bizonyult, és a Kanizsa itthon tartotta a 3 pontot. Kanta József szerint nagyon súlyos egyéni hibákat követtek el, így nem is érdemeltek győzelmet.

– A Nagykanizsától én abszolút azt kaptam, amire számítottam, amire fel is készültünk. Ennek ellenére az első félidőben folyamatosan elkövettük ezeket a hibákat, amiket a mérkőzés előtt is sulykoltunk. Egyritmusban, szépen átszaladtak rajtunk jó párszor. A második félidő elejével voltak kicsit elégedett, amikor agresszívebbek lettünk, egyből rúgtunk is egy gólt. Viszont utána, ami történt…gyakorlatilag mindent elkövettünk, hogy az ellenfél megnyerje a mérkőzést – fogalmazott Kanta József, a MTK II. vezetőedzője. 

Gombos Zsolt úgy látta, ugyan voltak hibák csapata játékában, de még így is az elmúlt hetek legjobb teljesítményét nyújtották.

– A második félidőre álmosan jöttünk ki, lehet az volt a probléma, hogy most nem kiabáltam, hanem dicsértem a csapatot, lehet ezt is átgondolom, hogy mit mondok majd az öltözőben, esetleg a pozitívumokat annyira ne forszírozzam. Volt egy 10-15 perc, annak a végén kaptuk a gólt. Utána volt egy olyan időszak, 1-1-nél, hogy kicsit álmos volt mind a két csapat. Ebből mi jöttünk ki jól. Nagyon elégedett vagyok a támadóimmal, a támadószekcióval. Most a védelembe azért csúszott hiba, kaptunk két gólt, de három támadóm is gólt lőtt, s egy nagyon jó MTK-t, tele visszajátszókkal sikerült megverni – mondta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A győzelem mellett annak is örülhetnek a kanizsai szurkolók, hogy a tabella elején botlott a Szenlőrinc és az Iváncsa is. Vasárnap utóbbi együtteshez utazik a dél-zalai csapat, a klub szurkolói buszt is indít, amire csütörtökig lehet jelentkezni az egyesület irodájában. Amennyiben ott is nyerni tudnának Lőrinczék, úgy mehetnének el a téli szünetre, hogy 4 pont választja el őket az Iváncsától.  

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.