Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője Nagykanizsán

facebook megosztás

Lakossági fórumot tartott Nagykanizsán Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. Az esemény ugyan nem volt sajtónyilvános, de a meghirdetett program szerint egyéni interjúkra volt lehetőség. A gazdasági árnyékminiszter gyalázatnak nevezete, hogy az ország lassan 20 éve az unió tagja, mégsem tudta a kormány bevezetni az eurót.

A politizálásnak egy nagyon fontos része – nem csupán országunkban, világszerte is – hogy a különböző szakterületek ismert politikusai járják az országot, folyamatosan. Nálunk, a DK-nál ez hagyomány - mondta el Horváth Jácint.

- Ez egy kicsit sűrű ősz volt, igen. Elnök úr, Dobrev Klára is volt egy nagy rendezvény keretében és most Dávid Ferenc jön hozzánk, gazdasági ügyekről beszélünk. És ehhez az időszakhoz kötődően van a DK-nak egy kampánya, ami úgy szól, „Leplezd le Orbánt”, ez a címe. Ami alapján egy millió példányban kinyomtattunk egy füzetet. Ezt a füzetet adjuk oda embereknek, hogy megnézzék, teljesen egyszerűen le van írva, mi az, amiben a Fidesz hazudik, és mi az, ami ezzel szemben a valóság - fogalmazott Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke.

A DK gazdasági szakértője, Dávid Ferenc hangsúlyozta, nagyon fontos az, hogy élő szóban, szemtől szembe is elmondják az embereknek, hogy a „Leplezd le Orbánt” tételek miből állnak. Kiemelve például azokat a pontokat, ahol a DK szakértője szerint a kormány a magyar lakosságot, a vállalkozásokat az elmúlt 13 évben megvezette, kirabolta és tönkretette a jövőjüket.

DK

- Beszélni fogok például az euró kérdéséről, hogy micsoda gyalázat az, hogy a 27 tagú Európai Unióban 20 ország már az euroövezet tagja. És jövőre lesz 20 éve, hogy beléptünk az Unióba és egy szerződéses kötelességet nem teljesítettünk. Nagyon sok mindenről lehet beszélni. Nyilván fel kell ébreszteni mindenkit, hogy hol vagyunk és hol van a szociáldemokrata alternatíva – mondta Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere. 

Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció gazdasági szakértője a Kanizsa Médiaház Kibeszélő című magazinműsorának vendége volt, a teljes vágatlan beszélgetést jövő hét szerdán láthatják nézőink.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.