Bolyai János előtt tisztelegnek a programsorozattal a diákok

facebook megosztás

Még egy program van vissza a Bolyai Hétből. A kanizsai általános iskolában évek óta hagyomány, hogy a névadó emlékének adózva több napon át, különböző eseményekkel ünnepelnek az intézmény tanulói és pedagógusai.

Az intézményt már csak emlékeikben őrző, egykori diákok is jól tudják, hogy minden ősszel van egy olyan rendezvény – ráadásul már rendezvénysorozat –, amellyel az iskola névadója, a nagy matematikus, Bolyai János neve előtt tisztelegnek a tanítók, a tanárok és velük együtt a diákok.

- Fontosnak tartjuk, hogy minden évben megemlékezzünk a névadónkról, ennek a hétnek a keretében kerül sor a Bolyai matematikaversenyre, amelyen a Nagykanizsai Tankerületi Központ intézményeinek tanulói vesznek részt, idén több mint 100 nevezőnk volt – fogalmazott Cserti-Czuppon Anita, a Bolyai-iskola tagintézmény-vezetője.

A verseny mellett ezen a héten a jövendő bolyais tanulók szülei is betekinthettek a mindennapokba. Stábunk ottjártakor pedig a Bolyai-barangoló alsó tagozatos vetélkedője zajlott.

bolyai

- Több területen próbáltunk a gyerekeknek érdekességet vinni ebbe a napba. Vannak matematikával és az iskolával kapcsolatos feladatok, a Sakkpalota programra nagy hangsúlyt fektetünk, ezzel is megismerkedhetnek a tanulók. Illetve az intézmény profiljába beleillik a robotika is és a sport is nagy hangsúlyt kap az intézmény mindennapjaiban – tette hozzá Cserti-Czuppon Anita, a Bolyai-iskola tagintézmény-vezetője.

A Bolyai Hét szombaton alapítványi bállal zárul, a matematikaverseny eredményhirdetését és díjkiosztóját pedig november 22-én tartják.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.