Az értékesítést követően családi házak épülhetnek a víztoronynál

facebook megosztás

Eladja az önkormányzat a volt Thúry sportpálya területét. A városvezetés a víztorony mögötti részen összesen 15 telket jelölt ki, ebből most 10-et értékesít. A versenytárgyalást november 21-én 9 órakor tartják a polgármesteri hivatalban. A kiírás a leendő vevőket szigorú szabályokhoz köti, így a kertvárosi jelleget megőrizve, csak családi házak kerülhetnek az új övezetbe.

Az előző városvezetés is megpróbálta értékesíteni ezt a területet, akkor azonban nem érkezett vevő. Mint azt Horváth Jácint elmondta, most számos megkeresést kaptak a telkek kapcsán, így nagy érdeklődés várható jövő kedden.

– Ez egy viszonylag hatalmas terület, ha valaki felülről vagy térképről ránéz, láthatja. Jó pár telket ki lehetett itt alakítani. Az önkormányzat első körben a Petőfi utcai és a Virág Benedek utcai vonalon alakított ki új telkeket. Nyolcat a Petőfi utcai részen és hetet a Virág Benedek utcából. Ebből most 5-5-t értékesít, mivel a Virág Benedek utcából kettőt a teniszpálya, amíg még működik, addig elfoglal. A Petőfi utcán pedig még tereprendezési munkák vannak és a maradék hármat majd utána fogjuk tudni értékesíteni – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

A telkeket, méretüktől függően, bruttó 6 és 8 millió forint közötti összegért lehet megvenni. Az önkormányzat előírásai azért születtek, hogy kiszűrjék az ingatlanneppereket. De a társasházak építésének lehetőségét is kizárta a városvezetés.

telek

– Ez nem egy horrorösszeg, de nyilván dolga lesz vele a leendő vevőnek. Ráadásul 4 évig elidegenítési tilalom is van a telkeken, tehát nem szeretnénk, hogy spekulánsok vásárolják meg a telkeket, majd a későbbiekben azokat továbbértékesítsék magasabb áron. Hanem azt szeretnénk, hogy tényleg azok vegyék meg, akik építenek is rá. S 4 év beépítési kötelezettséget is kiírtunk rá a pályázatban, tehát 4 éven belül be is kell építeni a telket. Ez is sajátosság és egy szigorítás a pályázatban – tette hozzá fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

A tenisz kanizsai szerelmeseinek a pálya kapcsán nem kell aggódniuk, a létesítmény még jó pár évig maradhat a területen. Érdekesség, hogy az egykori sportközpont területével számos terv megfogalmazódott már az elmúlt esztendőkben, úgy tudjuk 2015-ben felmerült az is, hogy ott építik fel a Kanizsa Arénát.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.